Újbuda feketén fehéren

Amiről a kerületi sajtó hallgat, mégis fontos. Az árnyoldal blogja. ujbudablog[KUKAC]gmail[PONT]com

Linkblog

Friss topikok

HTML

Milyen felesleges dolgokra költik idén Újbuda vagyonát? (2.)

2009.02.25. 13:00 | UjBuda | Szólj hozzá!

A polgármester és 19 cinkosa megszavazta Újbuda Önkormányzatának 2009. évi költségvetését. Sorozatunkban a számok mögé nézünk és nyilvánosságot adunk, hogy hová folyik majd el Újbuda vagyona, mit tartanak elengedhetetlenül fontosnak idén Molnár Gyuláék.

Az újság sok milliós költsége mellett szembe ötlik a 100 millióra cimkézett "számlázott szellemi tevékenység". Ez a kifejezés valójában az ügyvédeknek évente kifizetett summát fedi. Többek között ide tartozott korábban a Molnár-Merczel-Lesták-Simonfalvi, most pedig  a Merczel Ügyvédi Iroda, ami több mint 10 milliót vitt haza tavaly. Ez messze nem a legtöbb, amit évente ilyesmi munkákra szerezni lehet az önkormányzattól. E cikkben csak azért emeltük ki, mert az első irodában a Molnár név nem mást rejt, mint Molnár Juditot, Lakos Imre SZDSZ-es alpolgármester feleségét. Kisebb helyi politikai botrány után ez az iroda megszűnt, s helyére érkezett Merczel. A dolgot azonban még nem zárhatjuk le ennyivel. Hiszen a Merczel Ügyvédi Iroda a mai napig egy helyen, közös titkárnővel működik a fent említett feleségnek, Molnár Juditnak az ügyvédi irodájával, ami hivatalosan önálló, de a valóságban elég szoros a kötelék a két iroda között.

A dologhoz érdemes hozzátenni, hogy az ügyvédi tevékenységre nem vonatkozik pályáztatási kötelezettség és a közbeszerzési törvény alá sem tartozik, így lényegében Molnár Gyula kénye-kedvétől függ, hogy kivel köt és kivel nem köt az önkormányzat ügyvédi tevékenységre szerződést.

Az önkormányzatnak van jogi csoportja, ami akár el is láthatná a jogi feladatokat, persze akkor más zsebeket kellene találni ennek a fenti százmilliónak. De így sokkal egyszerűbben és bizonyára fájdalommentesebben lehet elcsordogáltatni az összeget.

 

Címkék: ügyvéd szdsz imre költségvetés gyula molnár alpolgármester újbuda lakos

A bejegyzés trackback címe:

https://ujbuda.blog.hu/api/trackback/id/tr42964212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása