Újbuda feketén fehéren

Amiről a kerületi sajtó hallgat, mégis fontos. Az árnyoldal blogja. ujbudablog[KUKAC]gmail[PONT]com

Linkblog

Friss topikok

HTML

Hullanak az emberek az új budai "városközpontban"

2009.11.15. 22:00 | UjBuda | 2 komment

Néhány percen múlott, hogy halálos áldozatokat követeljen a kerület új plázája, melynek megnyitását az MSZP-s Molnár Gyula már nagyon-nagyon várta. A polgármester hetek óta lelkesen számolta vissza a napokat és a polgármesteri fotelban nosztalgiázott, hogy kisgyerekként a szüleivel mekkora izgalommal várta a budai Skála megnyitását.

A halállal végződő események egy bevásárlóközpont megnyitása kapcsán a XXI. században  leginkább az üzletközpontot megrohamozó vásárlókhoz kapcsolódnak. Nem így történt azonban Újbudán. Itt sokkal tragikusabb és felháborítóbb dolgok zajlanak.

Hazánkban az emberek még vannak annyira kulturáltak, hogy nem tapossák agyon egymást egy DVD lejátszóért. Itt egészen más típusú kihívásokkal kell szembesülniük a polgároknak. A sietség, a kapkodás és Molnár Gyula számmániájának köszönhetően az összegányolt bevásárlóközpontot félkészen adták át népnek. Az átadást persze nem bízták a véletlenre, mert három alkalommal is megnyitották. Először 10-én egy zártkörű buli keretében, másodszor 11. hó 11-én 11 óra 11 perckor a XI. kerületi Molnár Gyula politikus adta oda az embereknek szavajárásával élve "az új városközpontot". Mi azonban inkább maradnánk a "pláza" megnevezésénél, már csak azért is, mert a "városközponti cicák" kifejezés igencsak zavarná a fülünket, a plázacicák azonban már jól bejáratott brand Budán és Pesten egyaránt. Visszatérve az átadásokhoz, harmadszor vagyis utoljára Lakos "7-es BMW" Imre és Demszky "Négyesmetró" Gábor a moziba engedte be a horrorra vágyókat.

Az igazi horror azonban mégsem a moziban, hanem vasárnap délután a mélygarázsban és az élelmiszerboltban zajlott. A rendellenességek folyamatosak voltak, a megnyitások óta álltak már le liftek, mozgólépcsők, volt áramszünet, a tűzoltók a nyitás után három nappal végezték a kötelező tűzvédelmi ellenőrzést a boltokban. De az igazi botrány, hogy az épület mélygarázsából szénmonoxid jutott az áruházba és a garázsban pedig többen eszméletüket vesztve estek össze és hevertek a földön.

A kerületi önkormányzattal kötött településrendezési szerződés szerint az Allee még lóg egy mélygarázsépítéssel a kerületnek. De van egy olyan érzésünk, hogy ez alól ki fognak bújni. Meg persze az is igaz, hogy ilyen előzmények után vajon kinek kell ettől az építtetőtől egy mélygarázs...

És még egy érdekes kérdés. Vajon rendelkeznek-e már jogerős használatbavételi engedéllyel? Mert ebben a kerületben az önkormányzat még a saját új irodaépületét is hosszú hónapokon keresztül engedély nélkül használta, sőt az SZDSZ-es Lakos alpolgármester háza is meglehetősen furcsa körülmények között épült. Nem lennénk meglepve, ha kideülne még egy-két dolog.

Címkék: mszp imre pláza gyula molnár mérgezés újbuda szénmonoxid lakos allee

A bejegyzés trackback címe:

https://ujbuda.blog.hu/api/trackback/id/tr331527564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2009.11.16. 07:31:42

Tegnap, vasárnap elmentem megnézni,az ALLET, mint mindig ha nyílik egy új áruház. Fotóztam is. Először mindent körbe jártam, az emeleteken, utoljára a földszinten. Időm nem volt, hogy a közértbe is menjek, gondoltam, minek, közért az közért, nem kell vennem semmit, különben is nagyon meleg volt bent számomra, menekültem kifelé a friss levegőre. Az áruházban nagyon meleg volt, míg ott voltam. Majd indultam kifelé, haza. Ezután nem sokkal történt ez a szénmonoxid mérgezés...
Mindentől függetlenül nekem nagyon megtetszett az ALLE, jobban, mint bármelyik hasonló áruház. /bár a Mammut 2. a kedvencem/ még lufit is kaptam, szeretem a lufikat. :)
Emlékszem a MOM parkban, mikor megnyílt az áruház, a moziterem plafonja szakadt le...mindig van minden új áruháznál először valami, aztán évekig a nyugi, semmi probléma.

Victor88 2009.11.16. 17:04:33

@ildsisy: nem bántásból de allee vagy allée de biztos hogy 2 L 2 E. Mindegyik áruházzal lehetnek gondok, de gondolom amikor leszakadt a moziterem plafonja akkor nem engedtekbe senkit csak amikor helyre hozták a hibákat. Itt ellenben hétfőn nem zárták le az adott szintet, a dolgozók és látogatók életével játszadozva
süti beállítások módosítása