Újbuda feketén fehéren

Amiről a kerületi sajtó hallgat, mégis fontos. Az árnyoldal blogja. ujbudablog[KUKAC]gmail[PONT]com

Linkblog

Friss topikok

HTML

Wieszt kétszer kapott pénzt a vállalkozótól, állítólag kölcsönbe

2010.05.30. 17:15 | UjBuda | Szólj hozzá!

Wieszt János saját bevallása szerint kétszer kapott pénzt Gálfi István vállalkozótól. A szocialista politikus szerint a második alkalomról készült a széles nyilvánosság elé került videó. Az Echo Tv műsorában Wieszt János "régi ismerősének" nevezte a vállalkozót és baráti kölcsönként emlékezett a pénz átvételére. A műsorban lobogtatott egy kézzel írt váltót, melynek közjegyzővel hitelesített változatát bemutatta a műsorvezetőnek. Saját elmondása szerint a váltót, amit szerencsére megőrzött, akkor kapta vissza a vállalkozótól, amikor visszafizette neki a kölcsön kapott 2,2 millió forintot.

 

A kétségkívül szórakoztató és érdekes jogi magyarázat azonban egyáltalán nem hatotta meg Lendvai Ildikót és Burány Sándort, az MSZP országos és budapesti potentátjait, akik azonnali lemondásra szólították fel Wiesztet és kezdeményezték a párttagságának felfüggesztését is.

A Wieszt által emlegetett kétszeres pénzátadáson blogunk szerkesztősége nem lepődött meg, úgy véljük, ha így folytatódik, akkor egyre izgalmasabb betekintést nyerhetünk az újbudai önkormányzat valódi működésébe.

Tény, hogy a Qwerty Computer két részletben vásárolta meg az önkormányzattól bérelt ingatlanait. Első alkalommal 2005. decemberében döntött a Vagyongazdálkodási Bizottság a Bartók Béla út 14. szám alatti helyiség eladásáról a Qwertynek, majd 2007-ben egy kisebb, a Bartók Béla út átellenes oldalán, a 9. szám alatt található, ma pékségként működő helyiséget vett meg a Gálfi István vezette cég. A vállalkozó elmondása szerint ezen második alkalomhoz kötődően készítette a videofelvételt, amin gondosan kiszámolva 2,2 millió forintot adott át a Vagyongazdálkodási Bizottság szocialista elnökének egy borítékban.

Bölcs olvasóinkra bízzuk annak eldöntését, hogy a Wieszt és Gálfi közötti első "kölcsönre" akkor került-e sor, amikor az első ingatlant megvásárolta a Qwerty Computer az  Újbudai Önkormányzattól.

· 1 trackback

Címkék: mszp bűnözés gyula molnár jános pártfinanszírozás újbuda wieszt

A bejegyzés trackback címe:

https://ujbuda.blog.hu/api/trackback/id/tr122042573

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Két hír, csak úgy 2010.05.30. 18:57:17

1. Lemondott szombat este az alig két hete megalakult új konzervatív-liberális brit kormány pénzügyminiszter-helyettese, aki költségelszámolási botrányba keveredett. David Laws, aki a Liberális Demokratákat képviseli a május eleji választások után létr...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása