Újbuda feketén fehéren

Amiről a kerületi sajtó hallgat, mégis fontos. Az árnyoldal blogja. ujbudablog[KUKAC]gmail[PONT]com

Linkblog

Friss topikok

HTML

Gyurcsány karjai Újbudán

2009.03.11. 12:30 | MisiMókus | Szólj hozzá!

Itt  van mindenki: Gyurcsány, Kiss Elemér, Medgyessy. De mi közük Újbudához? A nagypolitika ilyen szinten is beszivárogna az újbudaiak életébe? Beszélhetünk Gyurcsány Ferenc-Molnár Gyula paktumról? Lássuk csak!

Ismert, hogy a Szalay utcai Altus székház megszerzésében az egyik segítsége Gyurcsánynak Kiss Elemér volt, aki Medgyessy Péter kormányában egy ideig kancelláriaminiszterként szerepelt. Kormányzati karrierjének végét a hivatalos indoklás szerint egy etikai értelemben kritizálható szerződés jelentette, mely állami pénzeket juttatott ügyvédi irodájának, ahol saját bevallása szerint szüneteltette a tevékenységét.

Következzen néhány XI. kerületi tény. Az újbudai önkormányzat összes kiadványát, beleértve az összes szórólapot és az Újbuda újságot is, évente mintegy 100 millió forint értékben szállítja az OZ 2000 Kft. A cég házaspár tulajdonosai közül esetünkben a hölgy a fontosabb, aki a fent említett Kiss Elemér minden fontos cégében megjelenik. Kiss Elemér korábban a Gyurcsány vezette Altusnál dolgozott, jelenleg tulajdonosa a Mátraholding Tanácsadó Zrt-nek, a Primátus Pénzügyi Szolgáltató Zrt-nek, és a jövőre tekintve az alternatív energiaforrásokban utazó Bioweg Bioenergia Termelő Kft-nek is, ami Dávid Ibolya szűkebb pátriájában, Tamási mellett tervez 8-9 milliárdért felépíteni egy bioerőművet, lehetőség szerint uniós támogatással. A szocialista körökben jártasak számára nem meglepő módon mindhárom jelenlegi cégben különböző tisztségeket visel és viselt az a hölgy, aki férjével az önkormányzat számára dolgozó OZ 2000 Kft-nek is tulajdonosa. Molnár Gyulának ez a Kiss Elemér felé irányuló kapcsolata fontos védelmet jelenthet a párton belül.

Így működik a mi kis Újbudánk a színfalak mögött.

Balról: Gyurcsány Ferenc, Szabó Vilmos (a külügyi tárca egyik jelenlegi várományosa) és Molnár Gyula MSZP-s politikusok

Címkék: mszp media gyurcsány ferenc kiss gyula molnár pártfinanszírozás elemér újbuda vagyonfelélés

A bejegyzés trackback címe:

https://ujbuda.blog.hu/api/trackback/id/tr72995658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása