Újbuda feketén fehéren

Amiről a kerületi sajtó hallgat, mégis fontos. Az árnyoldal blogja. ujbudablog[KUKAC]gmail[PONT]com

Linkblog

Friss topikok

HTML

Zuschlag szelleme tovább kísért Újbudán

2009.08.02. 15:00 | UjBuda | Szólj hozzá!

Krausz Csabának, az újbudai önkormányzat lemondott szocialista képviselőjének sorsa kísértetiesen hasonlít az MSZP országos vesszőfutására. Krausz neve valami titokzatos véletlen folytán pont két, igencsak necces ügyben tűnt fel rövid politikai pályafutása során. Könnyen lehet, hogy mindig rosszkor volt rossz helyen, bár a szocialista párt környékén általában véve is nehéz jó helyeket találni, ahol büszkén feszíthetnének a jövőben is az elvtársak.

Az első ügy Krauszon túl Újbuda polgármesterének, Molnár Gyulának a mostoha sorsát is megalapozta és a szocialista párton belüli ellehetetlenülését hozta magával. Nevezetesen a lágymányosi-öböl eladása kapcsán több feljelentés született és a mai napig is tartó nyomozás zajlik, az ügyészségen már több gyanúsítottat is kihallgattak. A Molnár vezette önkormányzat döntései mögött több visszásságot is sejt az ellenzék. A határozottságáról ismert Schneller Domonkos fideszes képviselő feljelentése után indulhatott el a felelősök megtalálásának rögös hatósági útja. Az ügyben nemrég derült fény arra, hogy Molnárék félredátumozott iratokat nyújtottak be a cégbíróságra, megtévesztve ezzel mindenkit, aki a cég alapításának időpontja iránt érdeklődött. Az öbölcég eladását Krausz még képviselőként teljes mellszélességgel támogatta. Utóbb derült ki, hogy az ügyben az önkormányzattal milliárdos üzletet kötő és jelentős profitot varázsoló Leisztinger Tamás élettársa együtt ült Krausszal a szocialisták ifjúsági szervezetének elnökségében és közös cégük is volt.

A második ügy még ennél is több pikáns részletet hordoz magában. A Zuschlag bizniszben is megjelent ugyanis Krausz, sőt ötödrendű vádlottként a bíróság padjain várja majd az ítélethirdetést. Vámosi Zsolt az ügy nyolcadrendű vádlottja 2008. decemberében így vallott: "Féltem attól, ha nem működöm együtt Zuschlaggal és Krausszal, akkor cégem kerülhet nehéz helyzetbe." Elmondta, hogy a bankszámla megnyitására Zuschlag János és az ötödrendű Krausz Csaba vádlott "vette rá".

Vámosi vallomásánál is érdekesebbek azonban a fent említett Leisztinger élettárs, Tüttő Kata, fővárosi szocialista képviselőnek a bírósági kihallgatáson elhangzott mondatai. Valami oknál fogva alig emlékezett egy-két konkrétumra a kérdéses ügyekkel összefüggésben, így nem tudta, hogy a baloldali ifjúsági szervezetek működését, rendezvényeit hogyan finanszírozták és arra sem emlékezett, hogy miért kapott a vádban szereplő egyesülettől 150 ezer forintot.

Ezt követően Tüttő a személyes bankszámlája, valamint a Krausz Csaba ötödrendű vádlott és Zuschlag János elsőrendű vádlott bankszámlái közötti pénzmozgásról elmondta: "Krausz Csabával és Zuschlag Jánossal baráti viszonyban vagyok, biztosan előfordult, hogy egymást anyagilag kisegítettük, és ezt a pénzmozgást mutatják az adatok".


 

Címkék: csaba mszp leisztinger zuschlag gyula molnár pártfinanszírozás krausz schneller

A bejegyzés trackback címe:

https://ujbuda.blog.hu/api/trackback/id/tr621283161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása