Újbuda feketén fehéren

Amiről a kerületi sajtó hallgat, mégis fontos. Az árnyoldal blogja. ujbudablog[KUKAC]gmail[PONT]com

Linkblog

Friss topikok

HTML

Zuschlag János újbudai partnere

2009.03.10. 13:00 | UjBuda | 1 komment

2006-ban Molnár Gyula önkormányzati csapatába bekerült Krausz Csaba, Zuschlag János jóbarátja, a most folyó per V. rendű vádlottja. Hogy miért indulhatott képviselőként és miért jutott be listáról a testületbe, azt a szocialisták nagyon jól tudják. Jó lenne, ha mindenki átláthatná ezeket a szálakat. Amit tudunk, azt feltárjuk az olvasóknak.

Krausz személyét jól megvilágítja a tárgyaláson lejátszott hangfelvételen általa mondott rövid tényközlés: "Házkutatás volt nálam, mind a három lakásomban." Mi is szeretnénk három lakást.

Krausz további érdemeit is érdekes felsorolni, sok mindenre rájöhet az újbudai polgár.

Zuschlag János így beszél Krauszról: Az ISZM összesen 15-20 fős elnökségének 1998 és 2002 közt tagja volt Arató Gergely, az oktatási tárca jelenlegi államtitkára (2001-től elnök), Tüttő Kata, a fővárosi közgyűlés MSZP-s tagja, illetve Krausz Csaba, a per ötödrendű vádlottja is. Krausz Csaba irodavezető volt, és a programok technikai megszervezése volt a feladata. Ezért Zuschlag szerint nem kapott fizetést, mert "meg volt oldva máshonnan a megélhetése".

Vámosi, a per nyolcadrendű vádlottja azt mondta, Krausz és Zuschlag átverték, becsapták őt és becsapták a bíróságot és az ügyészséget is. Hamis meghatalmazásokkal jártak el, és hamis az elnökségről lemondó nyilatkozata is.

Egy hangfelvételen Krausz számol be Vámosinak arról, hogy házkutatást tartottak nála, majd februárban Zuschlag újságolta el neki, hogy az ügyészek "sokakat behívtak szerdára, nagy műsor lesz". A volt képviselő azt ajánlotta az akkor Amszterdamban tartózkodó Vámosinak, hogy nem szerdán kellene bemennie, de erről később még egyeztetnek.

A nyomozás adatai szerint a Biztos Pont Ifjúsági Egyesület számlájára befolyt több mint tízmillió forintot Krausz Csaba és Marsovszky Balázs jogosulatlanul vette fel. Az egyik gyanúsított, Krausz Csaba az Együtt a Harmadik Évezredért Alapítvány, a Vörösfenyő Egyesület, az Atlasz Egyesület és a Biztos Pont nevében benyújtott pályázatok megírásában segített. Krausz az üggyel kapcsolatban nem kívánt érdemben nyilatkozni. Elmondta, nem tagja a fent nevezett alapítványok egyikének sem. Hozzátette: jó néhány éve valóban segített néhány pályázat megírásában, de azt, hogy az elnyert pénzeket az érintettek miként használták fel, arról nem tud, és nincs is hozzá köze. Az általa is alapított Patak Egyesület "Madárgyűrűző tábor rendezése" címen beadott pályázatára már nem emlékezett pontosan. 

2008 februárjában az MSZP frakció nyomására és azért, mert Molnár Gyula számára kezdett egyre kellemetlenebbé válni az ügy, Krausz lemondott mandátumáról. Azonban kapcsolatai a mai napig élnek az önkormányzattal.


Krausz-Vámosi telefonbeszélgetés

Krausz-Zuschlag telefonbeszélgetés
 

Krausz vallomása

Címkék: csaba mszp bűnözés rendőrség zuschlag gyula molnár jános pártfinanszírozás krausz

A bejegyzés trackback címe:

https://ujbuda.blog.hu/api/trackback/id/tr27993294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.03.10. 15:15:23

Krausz ténykedhetett volna vajh Gyuszink tudta nélkül? A kérdés költői, nem várok rá választ ... ;-)
süti beállítások módosítása