Újbuda feketén fehéren

Amiről a kerületi sajtó hallgat, mégis fontos. Az árnyoldal blogja. ujbudablog[KUKAC]gmail[PONT]com

Linkblog

Friss topikok

HTML

Szocialista pókháló

2009.04.24. 06:00 | UjBuda | Szólj hozzá!

Mikor kíváncsiak vagyunk mitől állt valaki szocialistának, akkor leggyakrabban a rendszerváltozás előtti években kell kutakodnunk, azon belül is a párt és a KISZ (ifjabb olvasóink kedvéért: az MSZMP és a Kommunista Ifjúsági Szövetség) bugyraiban. E két szervezet ölelő karjaiban nevelkedtek ugyanis korunk "nagyjai".

Azóta a baloldalon új, jelentős politikai tényezőként csak a Zuschlag gárda tudott kiemelkedni, de mint tudjuk, őket ma már legfeljebb cellalakóként ismerheti a közvélemény. Az öregebbek elintézték az utánpótlást és ezzel a saját magukat is. Pártjuk visszafordíthatatlanul gurul a mélybe a hatalom csúcsáról.

A KISZ generáció büszke típusának egyik megtestesítője Molnár Gyula, míg a Zushlag sztori egyik kiemelkedő szereplője Krausz Csaba, 2008-ig a XI. kerületi polgárok szocialista önkormányzati képviselője. Az ő történetével egy korábbi cikkünkben már elkezdtünk foglalkozni. Most egy kicsit tovább merészkedünk.

Krausz Csaba még budafoki önkormányzati sajtós korában sikeresen szervezett ki saját cégének a Blue Sun Bt-nek egy 3 millió forintnyi megbízást egy borfesztivál kapcsán - írta korábban az Index. De nézzünk csak a cég mögé: nem más volt 6 éven át Krausz cégének a kültagja, mint a Leisztinger élettársként híressé vált szocialista politikus: Tüttő Kata. Tüttő és Krausz 1998-ban kerültek többedmagukkal a Zuschlag által szervezett Ifjú Szocialisták Mozgalmának alelnöki székeibe. Ugyanebben az évben hozták létre a közös cégüket is, melyben majd' hat éven át üzlettársakként szerepeltek.

Krausz 2006. októberében került be az MSZP listájáról az újbudai képviselő-testületbe. Egyik első szavazásai közé tartozott, hogy szocialista elvtársaival és a szabaddemokrata valamint MDF-es képviselőkkel együtt megszavazta a lágymányosi-öböl eladását Leisztinger Tamás cégének. Mint tudjuk az önkormányzat vagyonvesztése kapcsán azóta nyomozás indult. Az öböl ügy visszásságai korábban már több cikkünk témáját adták. Krausz azonban nem az öböl ügy, hanem Zuschlag miatt búcsúzott a képviselőségtől. Lemondott  ugyanis, miután egyre több szó esett arról, hogy vádlottként kerül a Bíróság elé a Zuschlag ügyben.

Korábbi cégtársa Tüttő Kata sokkal szerencsésebb volt. 2006. októberében elkezdhette irányítani, s a mai napig is nagyhatalmú elnökként vezeti a Főváros egyik legszélesebb hatáskörű bizottságát: a Pénzügyi és Közbeszerzési Bizottságot. Igaz, hogy a Zuschlag ügy őt is időről időre eléri, legközelebb április 30-ára várja a bíróság tanúkihallgatásra, de vitézül állja a sarat.

A cikk végére bevalljuk a kedves olvasóknak: elszomorodtunk. Bárcsak ne lettünk volna kíváncsiak arra, hogy mitől állt valaki fiatalon szocialistának...

Címkék: csaba leisztinger gyula molnár pártfinanszírozás öböl nyomozás újbuda lágymányos krausz

A bejegyzés trackback címe:

https://ujbuda.blog.hu/api/trackback/id/tr711082701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása