Újbuda feketén fehéren

Amiről a kerületi sajtó hallgat, mégis fontos. Az árnyoldal blogja. ujbudablog[KUKAC]gmail[PONT]com

Linkblog

Friss topikok

HTML

Bátorság, Molnár elvtárs!

2010.04.27. 22:00 | UjBuda | Szólj hozzá!

Hosszú hónapok után megtört Molnár elvtárs, Újbuda szocialista polgármestere és Karsai József volt országgyűlési frakciótársa útjára lépett. Karsai, a battonyai polgármester széles e hazában azzal szerzett hírnevet, hogy szavakban bármikor ellenállt a szocialista oligarcháknak és bőszen szidalmazta a politikájukat, azonban ha szavazásra került a sor, mindig beállt a sorba. Molnár egészen mostanáig sunnyogva ült a parlamenti MSZP frakcióban, sem szavakkal, sem gombnyomással nem fejezte ki esetleges ellenvéleményét a gyurcsányi hagyományokkal. Bár a lelke mélyén ő is érezte, hogy ennek a saját hatalmi poziciójára tekintve rossz vége lesz, valami láthatatlan kéz miatt, esze ágában sem volt búcsút inteni a parlamenti szocialista üzlettársainak.

Most viszont már lassan nincs mit vesztenie. Az országgyűlési képviselői mandátumától tizenhat év parlamenti ücsörgés után az újbudai polgárok fosztották meg, akiknek - többek között - elegük lett az egyszer pökhendien arrogáns, máskor csak végtelenül primitív stílusból, amit igyekezett meghonosítani a XI. kerületben. Alig van hátra néhány hónap, hogy a bukási spirál beteljesedjék és Molnárnak a kerületi hatalomdombocskájától is búcsút kelljen vennie.

A 2010-ben Újbudáról MSZP-s országgyűlési mandátumot szerzett Józsa István és Szabó Vilmos pedig már alig várják, hogy átvehessék Molnár pozícióit. Az utódlási harc már ma megkezdődött, amikor Molnár az RTL Klub Híradójának korábbi kerületi szoci barátairól is azt mondta, hogy azok "hozzá vannak szokva, hogy dolgoztatnak és nem dolgoznak. Az elmúlt húsz évben apparátusok tetején ültek, megszokták, hogy a rendszer működik mögöttük." A Molnár szavaiból kitűnő kritikának álcázott rettegés egy új korszak hajnala Újbudán.

Bátorság, Molnár elvtárs! Újbudán demokrácia van. Csak Önt zavarták el, nem a demokráciát.

Címkék: mszp polgármester karsai gyula molnár szabó istván józsef vilmos józsa

A bejegyzés trackback címe:

https://ujbuda.blog.hu/api/trackback/id/tr31957590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása