Újbuda feketén fehéren

Amiről a kerületi sajtó hallgat, mégis fontos. Az árnyoldal blogja. ujbudablog[KUKAC]gmail[PONT]com

Linkblog

Friss topikok

HTML

Az utolsó szabadság

2010.01.26. 19:00 | UjBuda | 3 komment

Tegnap az Index címlapon tette fel a kérdést, hogy vádlott lesz-e Molnár Gyulából a választásokig?

Mai számában a Magyar Nemzet is pedzegeti a témát. A cikkek utalnak a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő jogelődjében, a Kincstári Vagyon Igazgatóság berkein belül dolgozó káderek érintettségére. Az állami vagyon kezelőinek arra a kérdésre kell felelniük, miért adták oda Molnár Gyulának a piaci ár ötödéért a területet. A polgármester szociális, gazdasági és területfejlesztési célokra kérte a területet, de az apportként hamarosan a Leisztingerék befolyása alatt álló cégekben kötött ki.

Az előzményeket decemberben a Figyelő tárgyalta. A cikk szerint a kincstár jóvoltából nagyon előnyös üzlethez jutó vevő a Sampaio Üzletviteli és Tanácsadó Kft. volt. Az ügyben személyes kapcsolatok is szerepet játszhattak. Erre utal az, hogy a KVI vagyonkezelési főosztályvezetője az üzlet megkötésekor Vas János volt, aki az MDF listájáról került az Országgyűlésbe. Ugyanezen a listán alig néhány hellyel mögötte Rózsa István György állt, a Sampaio volt ügyvezetője és tulajdonosa. Úgy látszik, a képviselőségről lemaradt, ám az üzletről nem. A sajátos vételárat jóváhagyó pénzügyminiszter pedig Veres János, aki a feljelentés szerint később Leisztinger Tamás elegáns montenegrói szállodájában vendégeskedett az Adria partján.

Az Index szerette volna megkérdezni Molnár Gyulát is az ingatlanügyről, de titkárságán azt az információt kapták, hogy szabadságon van. Mindezek ismeretében kíváncsian várjuk a választ, hogy vajon az utolsó szabadságát tölti-e Molnár ezekben a napokban a nagy bumm előtt?

· 1 trackback

Címkék: mszp bűnözés gyula molnár öböl újbuda vagyonfelélés lágymányos

A bejegyzés trackback címe:

https://ujbuda.blog.hu/api/trackback/id/tr641703006

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mi úgyis beszavazzuk Molnár Gyulát 2010.03.10. 19:18:38

Újbudát ellepték a nem kampányoló Fidesz plakátjai. Guzmicás egy választókerület ez Viktoréknak. Nem elég, hogy az MSZP Molnár Gyulát, a polgármestert indítja, de még jelöltet is kelet váltani. Először Orbán Anita indult volna itt (nincs semmiféle rok...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2010.01.26. 20:48:59

Azért abban is van valami vérlázítóan gusztustalan, hogy épp a Fidesz korszak borítékolható beköszöntének (félelmében) hajnalán kerülnek nyomozati fókuszba ezek a több éve folyó panamák...
Az Alk.Bír. is épp most jön rá (önellentmondástól sem félve), hogy tulképp alkotmányellenes az ingatlanadó. A BKV-ról is épp most áll össze a kép, hogy aki csak bírt, lopott. És Molnárról is most kerülnek elő terhelő adatok kopaszi-gát ügyben (is).

Szóval ez nagyon kínos. Kínos, hogy minálunk mindig csak a végigkusshadó seggefélő tűzközeliek félelemtáncai által válnak csak jogilag is világossá mindazok a tények, amelyek addig sem voltak ám homályban.

Tőgyeim és Kuraim!
Nem a tisztességesség korszaka köszönt be, csak a maffiaváltásé.

dmm 2010.01.26. 22:57:50

@városjáró: ez nem csupán a maffia váltásról szól sztem, inkább az eddigi elit igyekszik menteni a bőrét azzal, hogy beáldozza a strómanokat, elterelve a figyelmet a nagyobb gengszterekről. ezzel együtt a folyamat nem hibás, talán javítja a következő - semmivel sem nemesebb garnitúra - "erkölcsi tartást".

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2010.01.27. 09:52:19

@dmm: én is erről beszélek. a kettő ugyanaz! annyi különbséggel, hogy szerintem hangyafasznyival sem lesz ettől jobb a (hivatali, önkormányzati) közmorál.
süti beállítások módosítása