Újbuda feketén fehéren

Amiről a kerületi sajtó hallgat, mégis fontos. Az árnyoldal blogja. ujbudablog[KUKAC]gmail[PONT]com

Linkblog

Friss topikok

HTML

Az elszámoltatás első "áldozatai"

2010.01.25. 14:30 | MisiMókus | 2 komment

Az utóbbi hónapok egyik legjelentősebb politikai kérdése, hogy vajon elszámoltat-e a Fidesz a választások után? 2008-ban Orbán Viktor azt mondta, hogy a szocialisták azért is akarnak annyira győzni 2010-ben, mert továbbra is szükségük van a mentelmi jogukra. Úgy fogalmazott: az elmúlt öt-hat évben történtek bűncselekmények, amelyeket a kormányoldal csak iszonyatos erőfeszítéssel tud elleplezni. Mint mondta, hosszú listájuk van arról, hogy milyen beruházásoknál és döntéseknél történt nyilvánvalóan korrupció, vagy visszaélés. Orbán egy esztendővel később, 2009 őszén Sólyom Lászlónak is megígérte a legteljesebb körű elszámoltatást, s a Fidesz kommunikációban azóta is rendre előkerül a kérdés.

Az idei év eddig izgalmasan alakult, voltak bőven őrizetbe vételek és gyanúsítások, de Zuschlaghoz és Hunvaldhoz hasonlóan közismert politikusok idén még nem kerültek lakat alá. Bár a sajtó egyre többet foglalkozik azzal, hogy ki lesz a következő.

Január közepén az egyik esti híradó számolt be arról, hogy a Lágymányosi-öböl kijátszása ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség vette át a nyomozást, melyre csak mentelmi joggal rendelkező képviselők érintettsége esetén kerülhet sor. Az adás egy MSZP-s és egy SZDSZ-es képviselőre utalt.

Pár nappal később, a szocialisták budapesti jelöltbemutatóján az MTI riportere már nyíltan megkérdezte Burány Sándortól a szocialisták fővárosi elnökétől, hogy nem félnek-e, egészen pontosan nem tartanak-e attól, hogy Hagyó Miklós és Molnár Gyula mentelmi jogát kikéri az ügyészség. Burány mindössze annyit válaszolt, hogy hipotézisekkel nem foglalkozik.

Hagyó Miklós ebben a ciklusban Molnár Gyula pedig az előzőben volt a szocialisták fővárosi erős embere. Kétségtelenül nagy durranás lenne, s minden bizonnyal a közelgő elszámoltatás előszeleként értelmezné a Fidesz, ha az ügyészség az elkövetkező napokban vagy hetekben lépne ezekben az ügyekben.

Az emberek mindenesetre talán még a kormányváltásnál is jobban várják, hogy legyenek végre felelősök, hogy a korrupció elleni harc a legfelsőbb szinten is elkezdődjék.

 

· 1 trackback

Címkék: választás mszp bűnözés polgármester gyula molnár pártfinanszírozás miklós öböl elszámoltatás hagyó lágymányos

A bejegyzés trackback címe:

https://ujbuda.blog.hu/api/trackback/id/tr831700694

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mi úgyis beszavazzuk Molnár Gyulát 2010.03.10. 19:18:38

Újbudát ellepték a nem kampányoló Fidesz plakátjai. Guzmicás egy választókerület ez Viktoréknak. Nem elég, hogy az MSZP Molnár Gyulát, a polgármestert indítja, de még jelöltet is kelet váltani. Először Orbán Anita indult volna itt (nincs semmiféle rok...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gereben 2010.01.26. 00:12:05

tudtok újat is mondani, vagy csak ezt fogjátok nyomni a választás napjáig???

ujbudablog 2010.01.26. 12:22:03

Figyi Doma! Mik lettek a feljelentésed eredményei? Csak nem kaptál egy papirkát amin azt írták, hogy nem történt bűncselekmény és megszüntetik a nyomozást???
süti beállítások módosítása