Újbuda feketén fehéren

Amiről a kerületi sajtó hallgat, mégis fontos. Az árnyoldal blogja. ujbudablog[KUKAC]gmail[PONT]com

Linkblog

Friss topikok

HTML

Breaking news: Miniszterelnökjelölt Újbudáról is!

2009.03.27. 01:30 | UjBuda | Szólj hozzá!

Molnár Gyula polgármester álláshalmozó országgyűlési képviselőként elvileg az országért is felelősséggel tartozik. Így különösen figyelemre méltó, amikor nemzeti sorskérdésekben foglal állást. Isszuk a mondatait.

A helyi lapban egész oldalas interjúban festi fel a felelős városatya képét. Könnybe lábadt szemekkel sírunk, hogy egy ilyen kvalitású politikus miért az újbudai mocsárban politizál.

Kell-e annál líraibb bevezető egy szocialista politikus szájából hét év kormányzati hatalom után, mint hogy "mindennél előbbre valóbb nemzeti érdekünk, hogy megtaláljuk azokat a területeket, ahol a különböző erők az ország érdekeit saját politikai céljaik fölé helyezve képesek együttműködni."

Milyen büszke lehetett Gyula, amikor a szocialista frakcióülésen úgy döntött a napokban, hogy mindenáron el kell kerülni az előrehozott választást. Valószínűleg érezte, hogy ezzel a lépéssel a saját politikai céljai fölé helyezte az ország érdekeit. Az ország népe ugyanis szombat óta kézzel-lábbal tiltakozik Gyurcsány távozása ellen. Vörös tüntetők vonulnak a Kossuth térre, ingyen gulyást hoznak a gazdák és zúg a "GYURCSÁNY MARADJ OTT! GYURCSÁNY MARADJ OTT, MARADJ OTT, MARADJ OTT!". Kormánypárti tüntetők ostromolják a HírTv székházát, és követelik az alkotmány módosítását: a konstruktív bizalmatlansági indítvány és az országgyűlés feloszlatásának kitörlését az alkotmányból örökre.

Eddig minden szuper, Gyulának az ország érdekében sikerül elkerülni az előrehozott választásokat, de mit tesz ezután?

Személy szerint úgy gondolja, hogy "nem szívesen támogatna olyan megoldásokat, amelyek csak és kizárólag további terheket rónak azokra, akik például egy fizetésből élnek, akik már befejezték az aktív életüket, nyugdíjasok vagy a közszférában dolgoznak. E mögé egy lényegesen nagyobb társadalmi összefogás kell."

Tehát nem szívesen támogatna, de ha úgy alakul, azért nem zárkózik el előle. Emlékszik ő még azokra az időkre, mikor politikussá vált. Egyébként is Molnár Gyula nem egy, hanem két fizetésből él, magát tehát nem érintené. Persze, ha nagyobb társadalmi összefogást tapasztal, akkor nem csak kényszerből hanem akár szívesen is támogatna újabb teherkirovó intézkedéseket.

Minket újbudaiakat meggyőzött. Fogjunk hát össze barátaink: Molnárt miniszterelnöknek!

Címkék: választás mszp gyurcsány parlament polgármester gyula molnár előrehozott

A bejegyzés trackback címe:

https://ujbuda.blog.hu/api/trackback/id/tr141028358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása