Újbuda feketén fehéren

Amiről a kerületi sajtó hallgat, mégis fontos. Az árnyoldal blogja. ujbudablog[KUKAC]gmail[PONT]com

Linkblog

Friss topikok

HTML

Miért nem kell 1 milliárd Molnár Gyulának?

2009.03.23. 16:10 | UjBuda | 2 komment

Mert nem ő kapná, hanem a kerület, ráadásul ha nem is ennyit, de ő már korábban nyert az ügyön. Csak erre tudunk gondolni, amikor azon tűnődünk, hogy miért nem szavazta meg a fideszes képvislők javaslatát az elmaradt közterülethasználati díjak beszedésére. Az Index több cikkben is foglalkozott már a Petőfi híd kocsmáinak helyzetével.

Olvasóinkat egy kis időutazásra invitáljuk, felelevenítjük, hogy mit is tudunk az ügyről.

Tavaly júniusban a Cafe del Rio egyik volt tulajdonosa kitálalt. Elmondta, hogy 2002-ben jelentős szerepet vállaltak a szocialista Molnár Gyula kampányában. Biztonsági őrökkel és fellépő zenekarokkal is segítették az MSZP-t. Sőt a kiválasztott politikusok ingyen ehettek és ihattak munkatársaikkal valamint családtagjaikkal együtt a Cafe del Rióban. Így történhetett, hogy Molnár Gyula fia már egy egész osztályt látott vendégül, az érettségi bankettet rendezte a Rióban.

Ezek után pattant ki a botrány, hogy 1500 m2 helyett, amennyiről a szerződések szóltak, mind a Rió, mind a Zöld Pardon négyszer nagyobb területet használ. A polgármester igyekezett védeni őket, láthatóan kellemetlenül érintette az ügy. Egy alkalommal azt is nyilatkoztatta sajtófőnökével, hogy azért használhatnak nagyobb területet, mert a rendezvényeken kívüli időkben bárki használhatja a közterületet.

Az oknyomozás hamar kiderítette, hogy ez nem igaz, telente és nyáron napközben sem tartanak rendezvényt a szórakozóhelyek, a parkok mégis le vannak zárva, senki sem tudja megközelíteni azokat. Az ügyben jelenleg nyomoz a rendőrség.

A területhasználat nagyságáról és a nyitvatartás korlátozottságáról is bárki meggyőződhet az alábbi videón, amin a Rio saját maga hirdeti Európa egyik legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyeként magát, 7500 m2-es nagysággal, 1000 m2-es fedett étteremmel, 2 tánctérrel és 5 bárpulttal nyilvánosan büszkélkednek. 

Címkék: mszp bűnözés zöld szdsz imre polgármester gyula molnár zp pártfinanszírozás rio cafe újbuda lakos pardon

A bejegyzés trackback címe:

https://ujbuda.blog.hu/api/trackback/id/tr961020401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OkoskaTo:rp 2009.03.24. 09:33:17

A BRFK szerint már 2008. szeptemberében zajlott a nyomozás. Hol az eredmény?

És zajlik-e már nyomozás a különösen nagy hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt?

Koordinátor (törölt) · urbanlegend.blog.hu 2009.03.25. 09:27:01

Siralmas egy ország... /kerület /emberek /akármi.
süti beállítások módosítása