Újbuda feketén fehéren

Amiről a kerületi sajtó hallgat, mégis fontos. Az árnyoldal blogja. ujbudablog[KUKAC]gmail[PONT]com

Linkblog

Friss topikok

HTML

Wieszt-ügy: újabb megdöbbentő részletek - frissítve

2010.05.24. 18:20 | UjBuda | Szólj hozzá!

Blogunk elsőként hozta nyilvánosságra, hogy a Qwerty Kft. lehet a Wieszt-ügy érintettje. A videón elhangzott összegek alapján egyértelműnek tűnt, hogy az adott évben kizárólag a Qwerty Kft. részére került értékesítésre az említett áron önkormányzati üzlet. Ma nem győzzük kapkodni a fejünket Wieszt ügyben.

Három nap elteltével pofátlanul üzent a nyilvánosságnak Wieszt János. Finoman szólva is arcpirító módon a videófelvétel manipuláltságára hivatkozik és feljelentéssel fenyeget.

A nyilvánosság elé állt azonban Gálfi István is, a Qwerty Computer ügyvezetője, aki Kupper Andrással, a Fidesz XI. kerületi frakcióvezetőjével közös sajtótájékoztatón árult el újabb részleteket az ügyről. A Vastagbőr blogon meglehetősen sokszínű összeállítás foglalkozik a történtekkel.

Mi is szeretnénk hozzájárulni a Molnár Gyula által vezetett újbudai önkormányzat vagyon"gazdálkodási" gyakorlatának feltárásához. Ennek érdekében már ma a szélesebb nyilvánosság elé tárunk olyan, bár nyilvános, de valójában csak nehézkesen hozzáférhető adatokat, amelyek segítenek tisztábban látnunk a sötét szocialisták által vezetett budapesti kerület sötét üzelmeit.

A Qwerty Computer Kft. története nem 2007-ben kezdődött az Önkormányzatnál. 2007-ben, amikor a felvétel készülhetett, egy olyan Bartók Béla út 9. szám alatti ingatlant vásárolt meg a Qwerty, melyet akkor a cég notebook üzletága használt. Ma azonban ennek, a korrupciós ügy középpontjába került, 22 milliós helyiségnek már köze sincs a számítástechnikához, ugyanis pékségként működik. A Bartók B. út 9. szám alatti helyiség adásvételéről készült vagyongazdálkodási jegyzőkönyvet korábbi posztunkban mutattuk be.

2005 végén is történtek azonban érdekes dolgok. A szereplők alig változtak, ugyanis 2005-ben is Wieszt Jánosnak hívták a bizottság elnökét és 2005-ben is a vevők között találjuk a Qwerty Kft-t. Erről az időszakról azonban eddig senki nem beszélt és videofelvétel sem került elő. A tisztánlátás érdekében most bemutatjuk a 2005. december 5-i bizottsági ülés jegyzőkönyvének kivonatát: ujbuda.blog.hu/media/file/vgb2.pdf A jegyzőkönyvből kiderül, hogy a Qwerty számára, az általa ma is használatos Bartók Béla út 14. sz. alatti helyiség megvételéhez 2005. decemberében nyílt meg az út, az adásvételi szerződést 2006 január elején írták alá.

Felhívjuk tisztelt olvasóink figyelmét - a Qwerty Computeren kívül - két másik Bartók Béla úti helyiség értékesítésére is, melyekre egyidőben a Qwerty első vásárlásával, szintén 2005 decemberében került sor. Az egyik Tóth István Bartók Béla út 15/d szám alatti vásárlása. Az ő személyével egy későbbi bejegyzésünkben fogunk részletesebben foglalkozni, a másik pedig a HOK-JIM Kft. 147 m2-es üzlethelyiség szerzése.

A HOK-JIM Kft. ma egy kínai büfét üzemeltet a Molnár Gyula által kulturális városközponttá álmodott Bartók Béla úton, továbbá egy önkormányzati tulajdonban lévő Kosztolányi Dezső téri üzlethelyiséget is bérelt. A cég 50%-os tulajdonosa az a Balázs György (képünkön mezzel a kezében), újbudai MSZP-s önkormányzati képviselő, aki Wieszt János és Budai Miklós mellett ma is a Vagyongazdálkodási Bizottság tagja. Balázs György nyilvános vagyonnyilatkozata is feltünteti a HOK-JIM Kft-s érdekeltséget. Ígérjük, mindhárom ügyről hamarosan újabb részletekkel szolgálunk.

Címkék: mszp balázs bűnözés györgy polgármester gyula molnár jános tóth pártfinanszírozás istván újbuda vagyonfelélés wieszt hok jim

A bejegyzés trackback címe:

https://ujbuda.blog.hu/api/trackback/id/tr22028127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása