Újbuda feketén fehéren

Amiről a kerületi sajtó hallgat, mégis fontos. Az árnyoldal blogja. ujbudablog[KUKAC]gmail[PONT]com

Linkblog

Friss topikok

HTML

Kádári nosztalgia

2009.05.05. 06:00 | UjBuda | Szólj hozzá!

Amíg a múlt árnyai kísértenek Újbudán, nehéz a jövőt építeni. Kerületünk polgármesteréből május 1-éhez közeledve előtört a büszke KISZ-es és a kádári múlttal cimborált.

Kevés olyan ember van, aki egy letűnt, feledni vágyott korszak címerfiguráinak kegyeit keresi, mikor Magyarország az EU tagságának hatodik esztendejébe lép. Akkor is igaz ez, ha az illető valószínűleg csak ezt az egyetlen jegyet találta, mellyel közös identitást adhat a szétzilálódó szocialista tábornak. Molnár Gyula május elseje alkalmából a humor ágyúit tüntette ki, köztük azt a Fekete János bankvezért, akivel a köztársasági elnök sem volt hajlandó kezet fogni.

Fekete János a kádári arca annak, hogy Magyarország hitelek tömkelegét vette fel  a szocializmus elrettentő 40 éve alatt, s költötte olyan felesleges soha meg nem térülő kiadásokra, melyeknek terheit a mai napig is nyögi az ország. (Az új szocialista generációban hatalomra kerülőknek egy Medgyessy-Gyurcsány ámokfutással persze sikerült még ezt is megfejelniük.) Fekete János további "érdeme", hogy az elsők között lett külföldi tulajdonú bank vezetője a rendszerváltást követően. A bank 1995-ben ment csődbe, jelentős károkat okozott a magyar államnak is.

Fekete János nemzeti bankos tanítványa pedig az az Erős János volt, aki rendszeresen szocialista kormányok alatt tölt be állami bankoknál vezető tisztségeket. Erős János Fekete biztatására vágott bele egy Hargitay Jánossal közös üzletbe is, s az Erős által vezetett cégnek Fekete felügyelőbizottsági elnöke lett. Erős János mellesleg Juszt László gyermekkori barátja. Ez az egész nosztalgiakabaré így válik egyre kísértetiesebbé és ijesztőbbé, humornak pedig nagyon gyenge.

Címkék: mszp humor fekete gyula molnár jános lászló kör újbuda baráti juszt

A bejegyzés trackback címe:

https://ujbuda.blog.hu/api/trackback/id/tr951100910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása