Újbuda feketén fehéren

Amiről a kerületi sajtó hallgat, mégis fontos. Az árnyoldal blogja. ujbudablog[KUKAC]gmail[PONT]com

Linkblog

Friss topikok

HTML

Internacionálé, finálé?

2009.04.06. 03:00 | UjBuda | 1 komment

A szocialista politikusok java része már évek óta erőteljesen dolgozik azon, hogy semmi közük ne látszódjék az MSZP vezetéséhez. Tanácsadóikkal azon mesterkednek, hogy lehetőleg egy közös hírben se szerepeljenek a kormány bármely tagjával. Élen jár ebben Molnár Gyula, XI. kerületi szocialista képviselő és kabinetfőnöke Pető György is, aki a párt frakcióját hagyta el  félelmében. Alig két éve Molnár még Gyurcsány fővárosi megbízottjaként naponta szerepelt vörösebbnél vörösebb hírekben, mára azonban mindez a múlté.

Az MSZP logók méretei hónapról hónapra zsugorodnak a polgármester kiadványain. E munkájában mára odáig jutott, hogy mindössze honlapja alsó sarkában megbúvó kicsiny link emlékeztet arra, mely pártból is jött valójában. Eszével tudja, hogy pártja a teljes szétesés előtt az utolsókat rúgja. Megérezte, hogy a mentőcsónakkal minél távolabb kell evezni a süllyedő hajótól, különben az örvények őt is magukkal rántják a mélybe.

De mit kezdjen a szirénhangokkal? Mit tegyen, mikor a süllyedő hajóról felcsendülnek csecsemőkorának bölcsődalai? Nincs más út: az érzelmek hullámain ösztönösen visszaevez a hajóhoz, s együtt dúdolja cinkostársaival a hatalom szirénhangján az Internacionálét. A karmester vezénylésére aláírja a kottát, hogy megszorítják a basszust és a szopránt, de a vezérdallam marad a régiben. Így várja a csodát, hátha mégis feltűnik a mentőhajó, ami partra vontatja őket és 2010 után is folytathatják busásan jövedelmező áriájukat.

Képünkön Molnár útban az MSZP kongresszusra, ahol 2009. április 5-én elénekelte az Internacionálét.

· 1 trackback

Címkék: választás mszp gyurcsány györgy polgármester gyula molnár pető bajnai újbuda internacionálé előrehozott

A bejegyzés trackback címe:

https://ujbuda.blog.hu/api/trackback/id/tr631048800

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Reakció - polgári underground 2009.04.07. 07:35:48

Szopás! Nem is tűnt fel, hogy az MSZP-féle Internacionálé performanszról milyen hamar elkészült az első politológusi gyorsértékelés. A videóhoz írt hozzászólások között puszedli66 írja, hogy a 24. másodpercnél, közvetlenül Havas Szonja bejelentése ut…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Santesor 2009.04.13. 12:19:56

Off lesz, de valahová le szeretném írni:

Kíváncsi vagyok a kerületben lakó szülők véleményére, a tavaly bevezetett étkezési díjakról.
A gyermekek napi étkezési díja 470 Ft/nap lett.
Ezzel szemben a Sodexo által ígért reformétkeztetés talán csak nyomokban valósul meg.
Ezek az árak mind Budapesten, mind országosan egyedülállóan magasak. Ha valóban minőség és mennyiség lenne az árak mögött, nem szólalnék meg. Havonta kapunk az ebédbefizetéskor szép, színes szórólapot a Sodexo-tól, viszont tény, hogy az étlapot nagyon szabadosan értelmezik (azaz túl sokszor fordul elő, hogy a gyerekek egyáltalán nem az étlapon szereplő menüt kapják).
Megjegyzem, gyümölcsöt, mi, szülők viszünk az óvodába, tehát ez a költség sem az étkeztetésért felelős céget terheli. Nagyon zavar, hogy nyilvánvalóan át vagyunk verve.
süti beállítások módosítása