Újbuda feketén fehéren

Amiről a kerületi sajtó hallgat, mégis fontos. Az árnyoldal blogja. ujbudablog[KUKAC]gmail[PONT]com

Linkblog

Friss topikok

HTML

Újbudai egészségügy: nem gyógy-, hanem pénzforrás

2009.03.13. 13:00 | UjBuda | Szólj hozzá!

Kevés felháborítóbb dolog van annál, amikor valaki szemérmetlenül lopja az állami, önkormányzati pénzeket. Kicsiben pont úgy működik, mint nagyban, de nézzük meg, hogy pontosan hogyan! Van kertész ismerősük?

A Gyógyír Kht. a kerületi rendelőt üzemeltető, 100%-ban önkormányzati tulajdonú cég. A Monár Gyuláék által kinevezett ügyvezetőjét tavaly decemberben leváltotta a képviselő-testület.  Január 1-étől új ügyvezetőt neveztek ki a helyére. De mit hagyott hátra a régi?

Még karácsony előtt, megbízása utolsó napjaiban, úgy vált el az utódjától, akivel megkezdődött az átadás-átvétel megbeszélése, hogy az új évben folytatják. Az utód hazament az ünnepekre, míg a még hivatalosan ügyvezető jogkörrel rendelkező leváltott vezető a két ünnep között berohant a rendelőbe, leselejtezte és elvitette a vezetés számítógépeit, felmondott legközelebbi munkatársainak busás végkielégítést intézve nekik, és kötött gyorsan több tízmillió forint értékben két lízingszerződést. Majd, mint aki jól végezte dolgát, ott hagyott csapot-papot, többek között ott feküdtek a befizetetlen közműszámlák is. Itt nem úgy történt az átadás, mint a TV3-nál, ahol a tulajdonosváltás napján biztonsági őrök szállták meg az épületet és egyesével nézték át a tavozó dolgozók táskáit.

Persze azóta is derültek ki dolgok a rendelő korábbi működéséről. Például, hogy a 124 milliós önkormányzati működési támogatásból 22 millió forintot költöttek kertészeti munkákra a Gyógyír Kht-nál. Várjuk a polgármester magyarázatát, hogy hol tart fenn erdőt a rendelőintézet?!

A bejegyzés trackback címe:

https://ujbuda.blog.hu/api/trackback/id/tr12999799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása