Újbuda feketén fehéren

Amiről a kerületi sajtó hallgat, mégis fontos. Az árnyoldal blogja. ujbudablog[KUKAC]gmail[PONT]com

Linkblog

Friss topikok

HTML

Még szubjektív felelősség sincs Újbudán

2009.03.09. 12:30 | UjBuda | 1 komment

Az Újbudai Közterület-felügyelet munkatársai idén senkit sem fognak megbírságolni. Tessék csak szabálysérteni, mindent lehet! Mikor tudomásunkra jutott, elsőre nem akartuk elhinni, sőt másodikra sem, de még most sem értjük igazán. Ilyen nem létezhet. De mégis, Újbudán létezik. Lehet dohányozni a játszótereken, a lakásfelújítás törmelékét bátran a járda sarkára önthetjük, lehet alkoholt fogysztani az utcán, lehet fűre parkolni a parkban, mindenki azt csinál, amihez kedve szottyan, büntetlenül. A szabálysértő állampolgár legfeljebb "ejnye-bejnyét" kaphat a közterület-felügyelőtől.

Ne feledjük a hatóságok közötti hatékony együttműködést sem. Míg a rendőrség az objektív felelősség rendszerével  szigorúan bírságolja az aszfalt utakon szabálytalankodót, addig Újbudán szabad a pálya mindenhol, ahol nem az autóutakról van szó. A rendőrség ugyanis csak az utak, utcák rendjével törődik, a többi a közterület-felügyelők dolga.

A költségvetés alapján 159 millió forintot költ idén a kerület a közterület felügyeletre, de egy fillér saját bevételt sem vár Molnár Gyula. Éljenek soká a felelősen és rendszerben gondolkodó újbudai szocialista városatyák!

Az alaposabban érdeklődők számára a közterület-felügyelet költségvetésének tervezete itt található. A "működési bevétel" sor üresen maradása árulkodik a várható bírság-bevételekről. A helyszíni bírság pénzügyi okokból kizárólag ezen a soron jeleníthető meg. Az önkormányzat szabálysértési bevételei  ettől függetlenek, más típusú ügyekből adódnak.

Címkék: biztonság rendőrség gyula molnár kerület újbuda xi közterület felügyelet

A bejegyzés trackback címe:

https://ujbuda.blog.hu/api/trackback/id/tr29990845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ujbudablog 2009.03.09. 13:09:51

Hát ezért kár volt felkelened....
Tán az önkormányzatnál kellene a bevételt keresni a szabálysértési oldalon.
süti beállítások módosítása