Újbuda feketén fehéren

Amiről a kerületi sajtó hallgat, mégis fontos. Az árnyoldal blogja. ujbudablog[KUKAC]gmail[PONT]com

Linkblog

Friss topikok

HTML

János levele Ildikónak

2010.05.26. 12:00 | MisiMókus | 43 komment

Kedves Ildikó!

Hidd el, mostanában elég szarul alszom nélküled is, s erre csak rátesz egy jókora felesleges lapáttal, ha a te, tv-ből sipákoló hangodra kell ébrednem. Különösen fáj az a stílus, amivel határidőket szabsz a lemondásomra és bánt, ahogy a tv csatornán keresztül papolsz nekem tisztességről.
 
 
Ha te nem vagy tisztában azzal, hogy működik a mi pártunk, akkor kiben bízhatna az egyszerű képviselő?! Sajnos teljesen igaza volt Gyula gazdámnak, amikor nemrégiben úgy fogalmazott rólatok, a parlamentbe került maradék szociról, hogy "hozzá vannak szokva, hogy dolgoztatnak és nem dolgoznak. Az elmúlt húsz évben apparátusok tetején ültek, megszokták, hogy a rendszer működik mögöttük." Ehhez alig kell valamit hozzátennem.
 
Mégis mit gondolsz, kedves Ildikó, miből működött a szocialista párt olajozott rendszere az elmúlt húsz évben? Mit hiszel, miből fizettük a hozzánk közel álló újságírókat és miből tellett a saját jólétedre? Ha mi, akik a rendszer alján ücsörgünk, nem szorgos és gyűjtögető hangya módjára figyelünk minden, az asztalról lehulló morzsára, akkor nemhogy 2010-et, de 1994-et sem éri meg a Magyar Szocialista Párt.
 
Egy-két napon belül életszerű és hihető magyarázatra vársz? Ezt tényleg komolyan gondolod? Szerinted mi történne, ha egy-két napon belül elkezdenék beszélni a szocialista párt működéséről? Szerinted mi történne a budapesti MSZP-vel, ha az általad óhajtott egy-két napon belül elmondanám, amit tudok? Neked elment minden józan eszed? A Párt egész fővárosi szervezete a Gyorskocsi utcai fogház lakója lehetne pár pillanat alatt, mindössze néhány mondatomtól. Nemhogy ingyen BKV-ról, de a priccsen puha párnáról sem álmodozhatnátok.
 
Arra kérlek, bölcsen gondold végig még egyszer és utoljára, hogy mi a közös érdekünk. Javaslom, hogy állj ki ismét, újult erővel és bátran a nyilvánosság elé, szépen kövess meg engem, s minden, a rendszer alján szorgosan munkálkodó szocialistát, különben egy-két hónapon belül teljesen vége lesz a Pártnak.
 
Féltő szeretettel: János
 
(A levél természetesen fikció szüleménye, a valósággal való bármilyen egyezése csupán a véletlen vagy a képzelet műve.) 
· 1 trackback

Címkék: mszp gyula jános ildikó újbuda

A bejegyzés trackback címe:

https://ujbuda.blog.hu/api/trackback/id/tr182032532

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hogyan ne fogadjunk el kenőpénzt? 2010.05.26. 16:44:20

Kedves Wieszt János elvtárs!Mély megdöbbenéssel olvastam a híreket, miszerint megbuktál 2 millió forint kenőpénzzel, és az utána következő szánalmas magyarázkodásodat is. Hát nem tanultál a többi elvtárstól, hogyan kell ezt csinálni? Okulásul összes...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dover 2010.05.26. 16:09:03

"Féltő szeretettel: János"
ahhhahahahaha :D

zeneigéniusz 2010.05.26. 16:28:02

Ez a randaság, ha már egyfolytában folyik a tv-ben, NEM CSINÁLTATNÁ MEG EGYSZER A FOGAIT????

Bűnös 2010.05.26. 16:54:38

Teljesen jogos az írás. Csak azért eztán azon se árt elgondolkozni, hogy a másik oldal vajon hogyan teremti, teremtette elő a "működési" költségeit. Van erre egy jó mondás, de nem akarom megsérteni se a kutyákat, se az ebeket.

isti77 2010.05.26. 17:15:32

Én a zárójelben lévő "utóiraton", különösen a második tagmondaton sz.rtam be a röhögéstől.

rockjano_ 2010.05.26. 17:23:49

Nagyon unalmas a szocik basztatása (akármennyire is rászolgálnak persze)

Vajon a Fidesz mi a szarból működik kéremszépen??? Tagdíjjakból??? Állami támogatásból...na persze.

Ugyanígy lopnak-csalnak csak legfeljebb ügyesebben.

Vajon miért nem támogatták soha a pártfinanszírozási reformokat (és miért nem fogják ezután sem???)

ssrat 2010.05.26. 17:24:57

Nemtom, biztos velem van a baj, de en mar nem tudok rohogni se.

Kedves Janos, ha olvasod.
Elmesz te a budos kurva anyadba, rohadt tolvaj zsirdiszno! Remelem ketpofara tomod a hajas pofadba a xanaxot, hogy legalabb 1-2 orara el tudjal aludni, hogy aztan persze verejtekben ebredj, mert bilincsrol almodtal!
Ez a minimum, amit megerdemelsz, tolvaj!

ssrat 2010.05.26. 17:30:12

@rockjano_: Jovan, asszocialgassal csak, meg unatkozzal, amennyit jolesik. Visszavezetheted tolem Adolf Hitlerig is, sot Judasig, ha akarod, de talan majd egyszercsak eszreveszed, hogy ez az undorito relativizalas mar a legsurmobb ex-komcsit se bizonytalanitja el.

solesz · www.index.hu 2010.05.26. 17:31:13

@Bűnös: arany minden szavad (van benne néhány petőfi is) - by Hofi

de a lényeg: pártfinanszírozási javaslatom: tartsa el a párttagság, és a közvetlen állami támogatás a pártokat. megtiltanám az össze anonim felajánlást, és alszervezetet, amibe be lehet fizetni.

és ha nagyon kell a pénz, akkor csaljanak a számlákkal és a teljesítéssel. azzal hamarabb meg lehet fogni a pártokat, mint mondjuk a gipszjakab alapítványbe befizetett nyomtalan pénzekkel...

de kétlem, hogy bármelyik pártért hajlandó lenne valaki havonta ezreseket leszurkolni, csakhogy basztassa a másik pártot, de ne csináljon a pénzért semmi kézzelfoghatót.

aprópó, ma kézzelfogható dolog történt:
van kettős állampolgársági törvényünk.
azt ugyan még nem tudom, melyik kezembe fogjam, abba, amivel az apeh tartozásaim listáját tartom, vagy amelyikbe a hiteltartozásaimat.
talán sor kerül majd a gazdaság rendezésére is, csak a gazdaság tartson ki addig, mire valaki végre hozzányúl.

de egyébként valóban örülök a kettős állampolgárságnak

az megvan, hogy Vonagabi nem szavazta meg? Tudod miért, b+, mert elkésett az óráról.
Tudod miért, mert rádióban tetszelgett.
Tudod miért, mert hülye szegény.

solesz · www.index.hu 2010.05.26. 17:34:33

@zeneigéniusz: te, én is pont ezt néztem. ez a nő egy korrekt múmia.

ezt kellene vizsgálni, legalább 3500 éves. és nekem már régóta gyanus, mert olyan egyiptomi a stílusa. élő DNS szövet van benne, hahó régészek !!!

Szörny 2010.05.26. 17:35:15

@rockjano_:
Nem unalmas minden szoci lebukására azzal reagálni, hogy biztos a Fidesz is lop. Komolyan azt gondolod, hogy annyira ügyesek, hogy ott soha senki nem bukik le míg a másik oldalról sorra vonulnak börtönbe?

Nem állítom, hogy soha nem lopott egyetlen fideszes sem, de ami ott kivétel az a szociknál általános. És persze egyetlen korrupt politikus is sok, de mégis azt kellene nézni, hogy hol tenyésznek százával.

Szörny 2010.05.26. 17:36:11

Első mondat végén kérdőjel...

rockjano_ 2010.05.26. 17:36:35

@ssrat: Neked valami bajod van???
Miért szerinted kedvenceid miből élnek???

Miből??

Választ várok...

solesz · www.index.hu 2010.05.26. 17:38:24

@ssrat: a zsírdisznóról tudod ki jutott az eszembe, a Rapcsák bácsi (jelen leszármazottja a Lázár, a fideszes frakcióvezető, a 16 Milliós költségtérítésével)
Na, ez a Rapcsák bácsi, nem egy budapesti kerületben, hanem egy megyében játszotta a 2 milliós "itt-a-piros-hol-a-felgyújtott boltod" játékot. Ja és nagyobb zsírdisznó volt, mint két Wieszt. (de Lázár sem véletlen ül már a frakcióvezetői poszton...)

ez nem komcsi betegség. ez a mai politikában általános.

A relativizálási megjegyzésedhez, annyit tennék hozzá, hogy ha te ezt a viselkedést a MSZP-től hányingerrel veszed, de máshol elnézel fölötte, akkor ezt is relativizálásnak hívják.

rockjano_ 2010.05.26. 17:40:54

@Szörny:
A Fidesz akkor miből él??? Miből kampányól???

A képviselőnként 1 millából??? Szerinted???

Tényleg???... Biztos???

Miért utasítanak el demagóg módon minden pártfinanszírozási reformot???

Ők jók és csak néha napján lopnak??? Akkor ők már jók??? És ha csak néhanapján miből tartják el a szervezetüket? (nem tagdíjból ezt mindenki tudja)

Nem ciki és fájdalmas pártszempontok szerint látni a világot? Nem a szocikat védem nincs rajtuk semmi védeni való.

rockjano_ 2010.05.26. 17:44:12

@Szörny: "Komolyan azt gondolod, hogy annyira ügyesek, hogy ott soha senki nem bukik le míg a másik oldalról sorra vonulnak börtönbe? "

komolyan azt gondolom hogy az ügyészség már évekkel ezelött átállt a másik oldalra és csak az egyik oldal ügyeit veszi elő a másikat meg eltussolja.

Szomorú de így van.

Nem gyanús hogy valahogy a választási kampány finise elött jött elő minden ilyen dolog??
Nem gyanús hogy az önkormányzati választás elött jönnek elő az itt érdekes témák???

Nem gyanús semmi???

solesz · www.index.hu 2010.05.26. 17:46:40

@Szörny:
A probléma a következő: a fidesz talált egy másik forrást a finanszírozáshoz. A BKV már nem kellett. Ezért feldobták. (az FVM csak ennek hozománya lett, nem szándékos feldobás volt, nem is csesztetik az ügyet olyan keményen..., a MÁV-nál csend van, stb.)

A fidesz valóban hosszú kormányzásra készül, mert kormányok közötti megállapodásokat rúgtak fel egymás után sokat. legalább 12 év kell nekik. de az sem kizárt, hogy 6-7 év múltán elindul a "maffia háború" - már láttunk rá példát. És persze köztörvényes emberek robbantottak, meg haltak meg akkor is. Csak azt nem vette észre sok ember, hogy azok a nagypolitika sakktábláján álló figurák voltak.

De közelebbi példa: a parkolási törvényt miért éppen a Rogán nyújtja be, szélsebesen a határidő előtt pár nappal? Szerinted innentől jobb lesz a parkolás. Le lesz írva, amit az alkotmánybíróság hiányolt. A pénznek jönnie kell.

És fején találtad a szöget. A Fidesz ügyesebben lop, az MSZP meg gyenge ahhoz, hogy folyamatosan nyomozzon és feltárjon és lebuktasson. Illetve el voltak foglalva a saját lopásaikkal.

ssrat 2010.05.26. 17:49:09

@rockjano_: Varjal csak nyugodtan, addig is kussolsz.
@solesz: "ez nem komcsi betegség. ez a mai politikában általános"
Nekem valahogy nem ez az erzesem. De a tolvajokat partallasra, vagy akarmire valo tekintet nelkul gyulolom. Ez a Rapcsak fogalmam sincs, hogy kicsoda es ha nem haragszol, nem is veszem keszpenznek egy nevtelen kommentelotol. De ha tudsz vmit, akkor ne fogd vissza magad, irjal egy cikket, bizonyitsd be, vagy csak siman jelentsd fel a picsaba. Pletykalkodni barki tud, sot, bizonyos korok ugyebar muveszi szinvonalra fejlesztettek az ezekkel valo manipulaciot.

De ez mind KURVARA nem tartozik ide. Itt es most a Wieszt disznorol van szo, az o buneirol, meg hogy esetleg hova csorgott el a lopott suska egy resze.

rockjano_ 2010.05.26. 17:52:59

@solesz: Szerinted ezt valaha megértik a pártkatonák? Vagy meg akarják érteni?

Persze az nagyon jó lenne ha ezek a dolgok tisztulnának, de nem fognak a fideszt most 2/3-al semmi nem kényszeríti semmire. Nem tisztulni akar majd hanem minden ellenfelet a földbe taposni és ahogy nézem nem is lesz ez nehéz nekik.

rockjano_ 2010.05.26. 17:54:10

@ssrat: Te szerencsétlen még a Rapcsákra sem emlékszel???

Hány éves vagy???

solesz · www.index.hu 2010.05.26. 17:56:03

@ssrat: igazad van nem tartozik ide más lopása. csak annyibban gondoltam, hogy megjegyzem a nagy indulatodra, hogy sajnos ez általános a poltikában.

Rapcsák: hódmezővásárhelyi király volt.
hu.wikipedia.org/wiki/Rapcs%C3%A1k_Andr%C3%A1s_%28politikus%29

ma már utca van róla elnevezve. tudod ki nevezte el? lázár, az utódja. na mindegy.

te is egy névtelen kommentelő vagy. meg én is.
mégis nekem van igazam :D

solesz · www.index.hu 2010.05.26. 17:59:18

@rockjano_: úgy-úgy. ez nem érthető számukra.

azt nem érti meg senki, hogy a politika vonzó az üzleti körök számára, mert sok pénz van benne.

ezért elindítanak egy poltikai irányzatot, mert a választópolgárokon keresztül vezet az út a kasszához.

és bevetnek olyan eszközöket, amiket csak meg tudnak fizetni.

a fidesz jelenlegi győzelmébe nem 10 és nem 100 milliárd van belepumpálva.
azt most KI FOGJUK FIZETNI.

lassan mondom, hogy mindenki megértse.

www.Bisex.hu · http://www.bisex.hu/aff/99e46a59d4f8188eda373d36ecd8cc3a 2010.05.26. 17:59:33

ez tetszik: "a parlamentbe került maradék szociról"... nagyon cool

ssrat 2010.05.26. 18:02:42

@solesz: A wikin egy szo sincs bolt-gyujtogatasrol, szal ezzel meg nem bizonyitottad az igazad :)
Na mindegy, nem mondom en, hogy nem volt gengszter, csak annyit, hogy nem tudok rola. Meg hogy itt es most nem errol van szo.
Amugy meg nehezen tudom elkepzelni, hogy az MSZP a rendelkezesere allo eszkozokkel ne tudna kideriteni ilyen csunyasagokat, ha leteznenek. Ettol persze meglehet, hogy vannak ott is disznok. Az aranyok viszont nem kozombosek.

HgGina 2010.05.26. 18:04:35

Kötelet nekik. A nyakukra.
Aztán kutyákkal etessék fel ezt a rohadó hűstömeget.

solesz · www.index.hu 2010.05.26. 18:06:10

@ssrat: nem tudom bizonyítani, nálam külön emberek sem tudták bizonytani.
(mint ahogy a legtöbb nagy maffiát sem lehet elkapni. max azt az embert aki konkrétan zsarol. ha köpni akar, a sitten meghal, de természetesen ez sem bizonyít)

nem bizonyításképpen linkeltem, csak a szobor miatt, hogy lásd, hogy tényleg zsírdisznó volt.

rockjano_ 2010.05.26. 18:09:35

@solesz: Tudod mit ha jól kormányoznak akkor még talán érdemes is kifizetni a korrupciós pénzeket szinte akármelyik pártnak.

A gond az hogy ha levonulnak ezek a nagy ingyenes látványos törvények és már lesz akárhányszoros állampolgárság, meg már megemlékeztünk minden történelmi tragédiánkról törvényi szinten (van ám nekünk jónéhány) akkor utána mi lesz?? Mert gazdaságpolitikailag finoman szólva sincs egyetértés fidesz berkeken belül és azok a kemyény húsbavágó kérdések.

És aki at hiszi hogy mindent rá lehet majd kenni a szocikra az nagyon téved.

tlac 2010.05.26. 18:16:09

@zeneigéniusz: ez nem mondott le egy bő hónapja már?
amúgy nincs mit megcsináltatni ezen a nőn. így kerek.

ssrat 2010.05.26. 18:17:17

@solesz: OK. Tenyleg zsirdiszno volt. Sot, valszeg meg karcsusitottak is rajta, megiscsak egy utcai szoborrol van szo :)

Pennywise 2010.05.26. 18:21:11

Ildiko: "Magyaran ha elkovette amit elkovetett..."

hehehe.

ssrat 2010.05.26. 18:22:43

@Pennywise: Bazzeg. Ezt hogy nem vettem eszre? :D

Fapuma (törölt) 2010.05.26. 19:10:08

@rockjano_: nem erzed mennyire ciki ez az erveles, hogy azert ne basztassa (sic) senki a szocikat, mert a masik oldal is igy mukodik? Ez tenyleg erv szerinted?
Unalmas vagy, mint a Partod volt. Orulok, hogy eltakarodtak es remelem orokre.

Ps. a poszt kivalo.

Zsola777 2010.05.26. 19:46:18

Vhol hallottam, hogy a Wieszt szavazata még hiányzik (vagy már nem?) valamilyen "álláshelyén", ezért addig, amíg ez le nem megy, nem rúgják ki. Azért van halasztgatás.
Aki meg tévére, pláne politikai műsorra ébred reggel, az meg is érdemli! :)

Orbán a magyar nép ópiuma! 2010.05.26. 20:00:46

Nem jó ám ez Orbán elvtárséknak, hogy Wiesztet ki akarják zárni a pártból! Nagy véletlenül még azt hinné valaki, hogy valami jót is cselekszik az ellenzék. Az pedig nem jó, mert a fideszen kívül itt senki nem cselekedhet értelmeset és jót.

Ajtony 2010.05.26. 20:24:48

@rockjano_: Például abból, hogy sokan segítettük Őket! - mert egyszerűen elegünk volt a szocikból.
2002-ben, 2006-ban, és most is jelentős összeggel támogattuk a kampányt. Nem pénzt adtunk, hanem szórólapokat, plakátokat készítettünk, készíttettünk. Egyének, baráti társaságok dobták össze sok képviselő reklámanyagát.
Még mielőtt.....
Nem is ismertük személyesen, egyikünk cége sem tud -és nem is akar politika felől érkező megbízást elfogadni. Mi csak annyit szeretnénk, hogy ne legyen akkora tahó a hatalom, mint a szocik idején. - hogy ne kelljen ÁFA-t fizetni be nem érkezett összegek után.
Szerintem a Fidesz kampányköltségeinek tetemes része adomány volt azoktól, akik AKARTÁK a változást. Ha kell, még többet is áldozunk arra, hogy a tetű szocik végleg eltűnjenek és majd kialakulhasson egy valódi baloldal.
A ROCK meg sose volt bal kedves Janó. Menj ki egy bulira szoci kitűzővel, aztán csodálkozzzzz! :-)
Üdv

rockjano_ 2010.05.26. 21:00:07

@Fapuma: Fakutya... look

Nem vagyok szoci nem szavaztam rájuk, a szocikat nyugodtan lehet basztatni meg is érdemlik jócskán, én csak szeretném ha a realitások talaján maradnánk az meg az hogy mégha nem is látjuk (vagy kevésbé) a fidesznek is jócskán vannak dolgai, de szerintem ezt minden eálisan gondolkodó ember látja, tudja...

rockjano_ 2010.05.26. 21:02:43

@Ajtony: Drága Ajtony barátom ne röhögtess már, én kommunikációs területen dolgozom az ilyen kampányok teljesen központilag mennek..

Plakátokat csináltál persze :-)))))) jajjj ne nézzük egymást hülyének, én csináltam már plakátot rengeteget, meg nyomtattam is ne fárasszuk egymást.

Adományokból :-)))) na peeeeeeersze

hahahahahah

Drága haverom hol élsz te???

rockjano_ 2010.05.26. 21:07:14

@Ajtony: "Egyének, baráti társaságok dobták össze sok képviselő reklámanyagát."..azért ekkorát hazudni az nagyon durva. :-)))))

Látom soha semmi közöd nem volt kampányokhoz...

Misi 2010.05.26. 22:35:19

Ennyi rosszindulatu embert. Szegény Jani épitkezet és olyankor mozog a pénz. Vett padlót 3 millióért ezt 1 darab 5 millios papír pénzel fizette (olyan mint az 5000 csak 3 db extra 0 van rajta meg a Jani arc képe) és akitől vette az vissza fizetett neki 2 millát, és neki nem volt 2 millás papír pénze...

Ajtony 2010.05.26. 23:12:56

@rockjano_: Valószínűleg van némi igazad, ám az arányok közti különbségek hatalmasak, ezen kívül nincs "szűz" párt. ennek oka, hogy a mindenütt és minden rendszerben jelenlevő ügyeskedők ott törleszkednek a pártok körül. szerintem van olyan "vállalkozó" család, amelyik szinte minden társaságnál melegen tartja a kapcsolatait. sajnos ezt nem tudja se kikerülni, se megúszni senki.
a hatalmas különbség a haza, a nemzet, és szépen lefelé a családig tartó felelősségben mutatkozik meg. Ha ezt a sorrendet betartja egy politikus, és hasznos a közösség számára, senkit se zavar az, hogy jobban él azoknál, akikért dolgozik. Legyen cégvezető, vagy iskolaigazgató valaki, többet vihet haza, mint a felelősség nélküli "néger" a cégnél. Ezért a politikusaink is gazdagon vihetnek a legális csatornákból. A havi egy millió nettó - és legális jövedelem - már 2006 körül megvolt a parlamenti képviselőknek. Hasonló összeggel gazdagíthatta a családját a főváros, vagy nagyobb város közgyűlésében ücsörgő képviselő. Ez mellett már pofátlanság a lopás. abban reménykedem, hogy ez a kurzus kiveti magából a tolvajokat.
Jó éjszakát és sokáig éljen a rock and roll!
süti beállítások módosítása