Újbuda feketén fehéren

Amiről a kerületi sajtó hallgat, mégis fontos. Az árnyoldal blogja. ujbudablog[KUKAC]gmail[PONT]com

Linkblog

Friss topikok

HTML

Az Öböl sztori (3.)

2009.03.05. 12:30 | MisiMókus | Szólj hozzá!

Gyakran éri a Fideszt az a vád, hogy megszavazta az öblöt. Lássuk csak! 2006 előtt a Fidesz képviselői a közös cég létrejöttekor megosztottan szavaztak. Bizony, volt aki támogatta, hogy elinduljon ez a beruházás. Jó tudni, hogy a 2006-os önkormányzati választáson a Fidesz beruházást megszavazó képviselőinek jelentős többsége lecserélődött, talán nem véletlenül. A fideszes, jobboldali képviselők másik része viszont már a kezdetekkor ellenezte az üzletet, mondván egy közös bizniszből az önkormányzat számára túl sok jó nem származik. Az új ciklusban pedig a Fidesz-KDNP egységesen elutasította az önkormányzati üzletrész eladását Leisztengernek.

Az ügyhöz szorosan hozzá tartozik, hogy azt az MDF végig támogatta. De mi lehet ennek a hátterében? Tudjuk, hogy a Leisztingerrel kapcsolatba hozott Tisztelet Társasága a 2006-os választásokon az MDF-fel megállapodva országgyűlési mandátumot is kapott Vas János személyében. Vas János korábban a Kincstári Vagyoni Igazgatóság vagyonkezelési főosztályvezetője volt. Az ő ideje alatt jutott a KVI-től egy öböl mellett elhelyezkedő, a projektbe tartozó állami telek az önkormányzat közbeiktatásával Leisztinger cégéhez. Leisztinger cégének akkori vezetője az a Rózsa István György volt, aki szintén feltűnt 2006-ban az MDF választási listáján a Tisztelet Társasága ajánlásával, csak ő pont lemaradt a képviselőségről.

A kulcsszerepet azonban nem az MDF vállalta, hanem Molnár Gyula szocialista polgármester és liberális társa: Lakos Imre. Ez a történet róluk szól.

A rendőrség Schneller Domonkos fideszes képviselő feljelentése nyomán 2007. telén rendelt el nyomozást, amely azóta is tart. Hiavatali visszaélés, és különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt nyomoznak. Úgy tudjuk, az önkormányzat egyik tisztviselőjét már kihallgatták gyanúsítottként, mivel az Öböl XI. Kft-nek egy 8 millió forintos telekadó elengedéséről hozott méltányossági határozatot. Az eset nem meglepő, elsőnek mindig a beosztott hivatalnokot találják meg, aki elöljárója szóbeli utasítására ír alá. A nagykutyák pedig addig édesdeden szunyókálnak villáikban.

A polgármester gyakran azzal érvelt, hogy "de hát nyert a kerület egy gyönyörű parkot." Hogy ki nyert?! Az Kopaszi-gát területe magánterület, amit a cég jóindulatából használhat jelenleg bárki is. Jó kérdés, hogy meddig. Egyes hírek szerint a Zöld Pardont és a Riót akarják odaköltöztetni, hogy megszabaduljanak a kellemetlen kérdésektől.

Az ügy iránt részletesebben érdeklődők itt találhatnak további érdekes infókat. A "B" jelentést érdemes olvasgatni, az "A" jelű nem más mint a beruházást megszavazó képviselők önmentegetése.

Címkék: mszp imre polgármester molnár zp pártfinanszírozás rio öböl xi lakos vagyonfelélés lágymányos

A bejegyzés trackback címe:

https://ujbuda.blog.hu/api/trackback/id/tr66978736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása