Újbuda feketén fehéren

Amiről a kerületi sajtó hallgat, mégis fontos. Az árnyoldal blogja. ujbudablog[KUKAC]gmail[PONT]com

Linkblog

Friss topikok

HTML

Ételmérgezés a kerületben

2009.05.14. 00:30 | MisiMókus | 1 komment

Hetvennyolcan, többségükben kisiskolások kaptak hasmenést szerdára virradóra a főváros XI. kerületében - közölte az ÁNTSZ.

A betegek mindannyian a XI. Keveház u. 2. szám alatti Általános Iskola tanulói, a tömeges megbetegedéseket egy háziorvos jelentette. Az ÁNTSZ szakemberei megállapították, hogy az eset idején az iskolában 328 tanuló és 53 dolgozó volt, közülük 78-an - hat pedagógus, 71 tanuló és egy konyhai dolgozó - betegedtek meg.

Az intézményben tálalókonyha működik, az étel készítését, szállítását végző cég összesen 3.500 adag ételt készít; a XI. kerület kilenc általános iskolájába szállítanak 1.440 adagot, a többit óvodásoknak viszik, azonban óvodai megbetegedésekről, illetve a másik nyolc általános iskolában történt megbetegedésről az ÁNTSZ-nek mostanáig nincs tudomása.

A szakemberek elrendelték a betegek és konyhai dolgozók székletvizsgálatát, valamint a fertőtlenítőszeres nagytakarítást. A fertőzés eredetének kiderítése érdekében a szükséges vizsgálatokat elkezdték - közölte az ÁNTSZ.

Az úgynevezett reformétkezést 2006-ban jelentette be először a választási kampányban Molnár Gyula társa, Bács Márton alpolgármester. Akkor kiderült, hogy a reformétkezés az eddiginél 150 millió forinttal többe, összesen 600 millió forintba kerül éves szinten Újbuda önkormányzatának. A diákok azonban egyáltalán nem tapasztalták a reformétkezés jótékony hatásait, az étel maradt ugyanolyan, mint amilyen volt. Sőt tavaly szeptemberben jelentősen felemelték az étkezés árát, a szülők tiltakoző hangjait azonban elnyomták.

(MTI, ujbuda.blog.hu)

Címkék: mszp reform gyula molnár étkezés márton újbuda sodexho bács

A bejegyzés trackback címe:

https://ujbuda.blog.hu/api/trackback/id/tr101120491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Varánusz · http://varanusz.blogspot.com 2009.05.21. 11:19:03

Egyedi hígfosásos eset előfordult más intézményekben is, ahova a fent néven nem nevezett reformétkeztetp cég szállít. Csak valahogy sosem futnak össze a szálak.
süti beállítások módosítása