Újbuda feketén fehéren

Amiről a kerületi sajtó hallgat, mégis fontos. Az árnyoldal blogja. ujbudablog[KUKAC]gmail[PONT]com

Linkblog

Friss topikok

HTML

Bikás park privatizáció

2009.03.12. 14:00 | UjBuda | Szólj hozzá!

A kerület egyik legnagyobb parkjában három bika tekintget három felé a körben tornyosuló panelházakra. A park azonban nem a bikák, hanem a kerület egyik legvitatottabb beruházása miatt került évekkel ezelőtt az újbudai nyilvánosság középpontjába.

2005. májusában, zárt ülésen hozott képviselő-testületi határozat alapján kötött titkos szerződéssel egy vállalkozásnak adta bérbe Molnár Gyula a 7,6 hektáros Bikás park 1,85 hektáros területét. Molnár Gyuláék mindezt úgy tették, hogy a szerződésben az akkor még forgalomképtelen területre elővásárlási jogot biztosítottak a bérlőnek. Így lehet burkoltan privatizálni egy parkot, könnyen beláthatjuk, hogy Gyuláék módszerei utolérhetetlenek.

Majd következett a még nagyobb vicc. A bérlő gyenege anyagi helyzete miatt nem tudott hitelt felvenni a piacról a válság előtti időkben sem,  mert a bankok nem adtak neki, így nem kezdődhetett meg az építkezés. Mit tett erre Gyula hűséges képviselőivel a háta mögött?  Kezességet vállalt az önkormányzat nevében a bérlő hiteléért. Ennél abszurdabb dolgok alig akadnak hazánkban, talán ilyesmi lehet a Gyurcsányéktól visszabérelt őszödi üdülő ügye.

A történet vége, hogy a bíróság több alkalommal - legutóbb a hetekben - megállapította, hogy az építési engedély nem felel meg az előírásoknak. Most épp a park parkolóvá alakítása miatt. Az épületek és a sportcentrum azonban megépült a hitelből. Hogy mindez kinek az érdeke az önkormányzatnál, annak eldöntését az olvasókra bízzuk. S hogy mi lesz akkor, ha valami miatt nem sikerül fizetnie a cégnek a hitel megemelkedett törlesztőrészleteit? Természetesen majd fizetjük az önkormányzat közvagyonából.

A bérlő cégről annyit mindenképp érdemes tudni, hogy annak két tulajdonosa egy másik, hasonló nevű cégüket részben az előző ciklusban elhunyt SZDSZ-es képviselőtől vásárolták.

További információk itt.

Címkék: mszp szdsz imre polgármester park gyula molnár kelenföld kerület xi lakos vagyonfelélés bikás

A bejegyzés trackback címe:

https://ujbuda.blog.hu/api/trackback/id/tr13997843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása