Újbuda feketén fehéren

Amiről a kerületi sajtó hallgat, mégis fontos. Az árnyoldal blogja. ujbudablog[KUKAC]gmail[PONT]com

Linkblog

Friss topikok

HTML

Milyen felesleges dolgokra költik idén Újbuda vagyonát? (5.)

2009.02.28. 15:30 | UjBuda | 35 komment

A polgármester és 19 cinkosa megszavazta Újbuda Önkormányzatának 2009. évi költségvetését. Sorozatunkban a számok mögé nézünk és nyilvánosságot adunk, hogy hová folyik majd el Újbuda vagyona, mit tartanak elengedhetetlenül fontosnak idén Molnár Gyuláék.

Mai témánk a településmarketing plusz, ami "Média 11. rendezvények" cimkével és 42 millió forinttal tervezve került a költségvetésbe. Lesz itt dínom-dánom idén is. Ha Padödő nem is kér fellépési díjat, azért ne legyenek illúzióink, nem lesz ingyenes a koncert. A színpad- és világítástechnikától a bérelt közvetítőkocsin át a mobilvécékig mindenért fizetünk majd. De ez rendjén is van, dzsentriországban nem szabad feltűnnie, hogy dédapáink vagyona már rég elillant. A látszatra adunk, virítjuk a lóvét.

A nagy kérdés, hogy lesz-e idén vezénylés az Öbölbe? A 2007-es vezénylés kapcsán Uj Péter így írt: "De a végeredmény mégis az, hogy sikerült kivezényelni kétezer-ötszáz gyereket, ami több mint ijesztő. Az önkormányzatnál nem akadt egyetlen ember, aki azt merte volna mondani, hogy ez nemcsak gagyi, de a legócskább utókádárista köcsögség? Nem szégyellték magukat ottan?"

Szóval lesz-e idén valami extra rendezvény, ahol kisiskolásokkal mutatkozhat a polgármester? Őszintén bízunk benne, hogy Futó Péter kelenföldi megabevásárlóközpontjának engedélyezése alkalmából Molnár Gyuláék felsorakoztatják az Etele téren az eddig be nem zárt újbudai iskolák diákjait, akik ovációval és hatalmas tapssal köszönthetik a metróalagútból felszínre érkező utolsó vagon földet.

 

Címkék: marketing koncert media metro polgármester költségvetés gyula molnár kelenföld 4 es újbuda vagyonfelélés futureal

A bejegyzés trackback címe:

https://ujbuda.blog.hu/api/trackback/id/tr72971620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lolita999 2009.02.28. 17:48:42

Nem biztos, hogy felesleges, sőt, hasznos is lehet, ha a Kerületőrségre költ Újbuda. Ez több kerületben jól és hatékonyan működik. A vezetéstől függ, mindenesetre sokba kerül a Kerületőrségek költségvetése. A kerületi lakosok a Közterület felügyeleten keresztül érhetik el a kerületőröket olyan problémákkal, amikre a közterület felügyelőknek nincs mindig kapacitása.

a fabritius 2009.02.28. 18:40:37

már ne haragudj, de ez a blog szar.
több információt, hivatkozást, kevesebb negativ gondolatot

Csumpitáz Alfréd 2009.02.28. 18:51:40

Ki vagy? Mi vagy? Hol élsz? Kerületi vagy? Jártál már itt valaha? (Csak ezt a bejegyzést olvastam el, mert a többihez nem hozott kedvet. Úgyhogy nem érdekel, ha onnan már kiderülhetett volna.) És téged ki pénzel?

Miért került ilyen írás a főoldalra? Ez netto prekoncepciózus, politikailag motivált ,sz@r fröcsögés. De annak jó!

Hungeralien 2009.02.28. 19:02:53

Unalmas blog, unalmas komment. De kár volt elolvasni!

Meggyes a hibás · http://meggyesahibas.blog.hu 2009.02.28. 19:10:51

@Németh Krisztina:

Ott Kerületőrség nálunk Városőrség. Igaz itt az UD Zrt-vel karöltve. Mindez idáig olyan 330 millióba fájt nekünk. ( meggyesahibas.blog.hu/2009/02/27/ujabb_111_millio_az_ud_kozeli_cegunknek )

Ott kivel csinálják?

s.p. 2009.02.28. 19:11:57

Hülyeségeket írsz! Életedben nem jártál a kerületben. Lehet, sőt biztos nyúlnak le pénzt, ugyanúgy mint a többi polgármester és a slepje! De az is biztos, hogy nagyon gatyába rázta egész Újbudát. Épül, fejlődik az egész környék! És amíg ez így van, addig fölösleges az ilyen hangulatkeltés!
Még hozzáfűzném, hogy a Padödö mégis kap fellépti díjat, de azt leadja egy a Fidesz által kijelölt alapítványi iskolának. Ez nem érdekes?

blacklord 2009.02.28. 19:19:35

Ne haragudj, de ez így szerintem is elégtelen. Vegyél elő konkrét ügyeket, és azokat tárgyaljad (-juk) végig, mert az akár még konstruktív is lehetne, ez így nem az. Általánosságban véve az egész város egyik legjobb kerülete vagyunk, viszont tény, hogy a Kopaszi-gát körüli ügyek kicsit bűzösek. Ez van, valamit valamiért.

Joe84 2009.02.28. 19:28:37

@s.p.: Nem ír hülyeségeket... épül, fejlődik? Jó vicc...
Nem csak az az idegesítő, hogy lopják a pénzt, de a másik felét meg rongyrázásra költi, hogy azért az mszp-s proli is kapjon valamit....

s.p. 2009.02.28. 20:43:21

@Joe84: Csak általánosságokat írtam, mint ahogy a poszt szerzője is. Tudod az ebben a rossz, hogy pont egy olyan kerületben kezd ilyenekbe, ahol a jut is- marad is elven garázdálkodnak. Vannak olyan önkormányzatok, a parlamenti képviselőkről nem is szólva, ahol pártállástól függetlenül ugyan úgy lop mindenki. Itt legalább valami pénzt a kerületre is fordítanak.

Természetesen nem jó dolog, ha lopnak. De ha kicsit képes használni a fejét valaki, akkor rájöhet arra, hogy minden politikus lop és hazudik. Hiszen pénz kell a karrierjéhez. Szerinted van olyan politikus a világon, bármelyik oldalon, aki a saját családjának a pénzét költi választási plakátokra meg egyéb dolgokra?

Tételesen kell tárgyalni, hogy milyen pénzek eltűnésében sáros Újbuda vezetése. Annak van értelme, de az ilyen hangulatkeltő írásoknak semmi haszna. Bár mindenki arról blogol amiről akar...

Alain 2009.02.28. 21:02:43

@s.p.: Hát akkor kezdjük!
1.Kopaszi-gát, + frissen kapcsolodó telektrükkök,
2.Etele projekt : M7-től kezdve keletre
aztán ha ezt kiveséztük akkor majd folytassuk!

viks 2009.02.28. 21:09:02

megelőztem a bajt - nem olvastam el az egészet - grat.

Bal A Tone 2009.02.28. 21:27:09

Ez a cikk a nagy semmiről szól. Ezek a gonosz MSZP-s bácsik biztos mulatni fognak, ismerjük őket, igen, költik majd a pénzt. Még nem tudjuk mennyit és mire, de majd biztos, mert ilyenek ezek. Mert csak a fideszes bácsik azok, akik nem hazudnak soha, nem lopnak, és szerényen zsírosdeszkát esznek puritán módon a Sokol rádió mellett.

Gera 2009.02.28. 21:36:05

A méhnyakrákos poszt után azt javaslom, hogy miután ilyen szinten beégetted magad, nem kellene tovább erőltetni ezt a dolgot, mert kurvára izzadtságszagú. Hagyd abba egy pár hónapra és még pont időben az ogy választások előtt újrakezdheted más néven :)))

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.02.28. 22:07:30

Kiváló ez a blog, hiánypótló. Különösen, hogy Molnárból főpolgármestert akarnak csinálni.

Nem kérdés, hogy a kerületnek le kell mosni a szégyent, hogy kétszer is uralkodhatott rajtunk a vörösök pártja. Meg kell a kerületet a szennytől tisztítani.

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.02.28. 22:11:09

@Bal A Tone: Egy politikustól elvárom, hogy lopjon, csaljon hazudjon. Ez benne van a pakliban és leszarom a lopását, ha közbe fejlődik az ország. Mint a Fidesz idején.

Viszont ha egy politikus garnitúra úgy lop, hogy nem ismeri a mértéket (MSZP.SZDSZ.MDF) ,akkor azt börtönbe!
Ha pedig az ilyesféle elvetemült rablóbanda még a tömegbe is lövet, mint Gyurcsányék, akkor velük szembe bármi meg lehet tenni az elszámoltatásnál. Talán egyből ki is lehetna rajtuk rpóbálni azt, amit ők maguk ajánlottak most a magyaroknak (ciántabletta a la Kuncze).

Bal A Tone 2009.02.28. 22:23:09

@icelpro: Aha. Tehát a politkusoknak kötelező úgy lopniuk, mint a Fidesz, de tilos úgy, mint a Fidesz ellenségei.

A fideszes az ideális tolvaj politikus.

Éppen a Fidesz nem ismerte 1998-2002-ig a mértéket, akkor született a "politikai felvilág" kifejezés. Loptak és mindenkit kiröhögtek. A fideszes ügyászség, aki a vádat képviselte a Várhegyi-perben, enyhítésért fellebbezett. Ilyet én még soha nem hallottam.

Joe84 2009.02.28. 23:19:25

@s.p.:
Az, hogy mindenki lop és Újbudán meg "nem annyira" az nem ment fel senkit és nem is kicsinyíti le a tényeket.

A lenyúlásokon kívül lehetne említeni molnárgyuszi egyéb dolgait pl:zp ügy, vagy azokat amik a tahóságát bizonyítják padödő, vagy a múltkori "bekapcsolva maradt a mikrofon" dolog....


Ezen kívül az utóbbi időben nagyon megszaporodott a bűnözés a kerületben. Főleg utcai erőszakos bűncselekmények (egy bizonyos kisebbség előszeretettel garázdálkodik Újbudán).
Régebben volt az ujbuda.hu-n rendőrségi hírek rovat, aholaz összes hír arról szólt, hogy naponta többször "kreol bőrű" meg "szoláriumozott" elkövetők csináltak ezt meg azt.... érdekes azóta ezt levették, inkább ne tudjunk semmit, abból nem lehet baj.

Fejér Lilla 2009.02.28. 23:33:00

Látom, beindult a coclib gépezet...

Kiadták az egyenszöveget, és ma azt kell írni, hogy "ne haragudj, ez így kevés", meg hogy "jártál már a kerületben"?

Ugyan, mi fejlődik? Mit fejlesztett a kerület saját erőből? Az, hogy hozzájárul egy (több) belvárosi megaplaza felépítéséhez, nemigen fejlődés...

Az, hogy évek őta kerülgetjük a metró gödreit, hol fejlődés... Majd amikor 600milliárdért ugyanannyi idődbe fog kerülni eljutni ugyanoda, ahová eddig, döbbenni fogsz nagyokat.

Ventura Blvd 2009.03.01. 00:03:12

Én kerületi vagyok. szeretek itt élni, A barátom itt is született. ismeri minden kicsi utcáját. Ponotsan tudja, mi volt itt a rendszerváltás előtt.. Sőt szeretne erről egy fotós könyvet is csinálni, ha segítenétek, Kérlek nézzétek meg a posztját, és küldjetek képet, ha van
mertmegerdemled.blog.hu/2009/02/26/idokep_05
Köszönjuük, előre is

attila88787 2009.03.01. 01:39:44

Ujbudainak lenni jó, és sajnálatos, hogy olyan emberek fröcsögnek akiknek fogalmuk sincs mennyi változtatás történt itt az elmúlt években.

A polgármester nem egy szentlélek (egyik politikus sem az) de kétségtelenül rengeteget tett a kerületért.
Nem érdekel ha lop, mert hiszem hogy mindegyik politikus azt csinálja, de ha szemlátomást fejlődik a környék ahol élek, akkor valamit jól is csinál..

És megkérném a szemellenzőt viselő fideszes barmokat, hogy majd akkor szóljanak már, ha egy fideszes polgármester tesz valamit a kerületért. Köszi!

drflash · http://drflash.hu 2009.03.01. 04:02:52

ez a faszszopó pökhendi tolvaj molnár kurvajól odaillik az önimádó üres karrierista főrabló demszky mellé, még tíz tonna beton hiányzik, de az egyenesen rájuk

Idet 2009.03.01. 08:13:41

Harmincöt éve élek a kerületben, én is szeretem, de ilyen blogra egyszerűen szükség van.
Lehetne rajta javítani, de min nem?
Hatalmas tekespekulációk zajlottak-zajlanak ám! Kezdve a régi, jó világkiállítási területekkel, lehetne folytatni.
A drflash-féle mocsok dumára tényleg nincs szükség, nem provokátor ő véletlenül?
És, szerintem, a felület gyászfekete színét meg kellene változtatni, mert nagyon rossz olvasni, szemrongáló!

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.03.01. 08:48:22

A betűméretet kéne nagyobbra venni. A fekete háttér kifejezetten szemkímélő, tessék ergonomiáról, webdizájnról olvasgatni.

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.03.01. 08:50:20

@pókerandi:

"És megkérném a szemellenzőt viselő fideszes barmokat,"

pókerandi személyében olvashattuk megszólalni a neoliberális kultúr(h)át. tessék csak járni tovább ide a blogba és szépen illusztrálni, milyenek is vagytok ti ciánozók ...

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.03.01. 08:58:24

@Fejér Lilla: Nem fognak döbbeni, mert ezeket a lényeket csak az vezérli, hogy "csakneanácicigánytörpefocistaszőlőbányászpatásorbán". Hozzájuk képest a faék összetett finommechanikai műszer. Fel se fogják fogni, hogy az M4 alapkoncepciója rossz. Ha véletlenül be is ismerik majd, hogy semmit se ér, akkor is majd arról is a zorbán meg a fidesz tehet. Ezek ilyenek, tudjuk 19 óta, ezekkel demokráciát és európaiságot nem lehet létrehozni, megélni. Ezeknek mindenki nyilasnácifasiszta hataloméhes szenny, ha nem
nyalja fényesre Gyurcsány-Demszky-Molnár fenekét egy-egy ötlet kapcsán. Mondjuk nekem már könnyű, max egy évig nézem ezt a roncsot, amivé züllesztette Molnár a kerületet, utána bájbáj "Újbuda", csak dolgozni fogok idejárni egy egészségesen jobboldali, értékelvű konzervatív kötődésű településről. Meghagyom a libbantaknak a kis saját mocskukat, ha egyszer ennyire élvezik a benne való önfelest tapicskolást. :)P

Tessék, szaad a pálya, most lehet "lefideszbarmozni"! :D

borigabi 2009.03.01. 09:19:47

@icelpro: Te egyszerűen nem vagy ép. Amikor a fideszes csaj volt a helyén, akkor it fejlődött a kerület? Hmm..?

borigabi 2009.03.01. 09:21:56

@Fejér Lilla: Nem gyanús, hogy a metrót nem a kerület építi?

Lolita999 2009.03.01. 09:24:26

@Meggyes a hibás: Ott nincs biztonsági cég, a lenyúlások miatt, a közerület felügyelet csinálja.

2009.03.01. 09:48:33

Én mindjárt betojok! :D
Újbuda blog! :D:D:D:D
Hát ez kész. A budai elit blogot csinál magának, hogy tudjon károgni, hogy 10 forinttal drágább lett a párizsi. :D

Jót nevettem ezen a reggelen!
Minden kerületnek, városrésznek van blogja csak nem tudok róla?

mizie 2009.03.01. 10:00:33

Ezt frankón a Fidesz üzemelteti? Annyira primitíven van összerakva és annyira átlátszó...

Akkor már tényleg inkább szórólapozzatok, hogy Gyuszi be akarja zárni az iskolákat és a kórházakat és minden park helyére plázát építene.

Én nem szeretem Molnár Gyulát, de ez a blog annyira gáz...

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2009.03.01. 10:07:38

Tulképpen miért és mióta hívják a XI. kerületet újbudának? Ki találta ki ezt a baromságot?

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2009.03.01. 11:10:51

@Hivatásos beszólóművész: ha egyszer kell a civil kontroll, akkor kell. Az mindegy, ki van hatalmon, a lényeg, hogy a dolgát tegye, amire megbízást kapott a választóktól. Ha nem csinálja, kényszeríteni kell a civil eszközökkel.
Vannak sikeres megmozdulások, nézd meg a hetedik kerület polgármesterét, hűvösön csücsül....

jbc4wa 2009.03.01. 11:28:48

Sajnos aki ilyet ír a XI. kerülettel kapcsolatban azzal vitázni sem érdemes, mert nem lehet rajta segíteni. Meg azon sem, aki szerint le lett züllesztve a kerület. Ugyan már, kedves Fidesz (szerintem nem járok messze az igazságtól, ha ilyen formán a blog kötődésére utalok)... Sokan szeretnének egy ilyen "szétzüllesztett" kerületben élni. Nem véletlen, hogy Molnár másodjára is megválasztották polgármesternek, sok jobboldali közreműködésével! Hiszen képviselőnek Fideszest választottak, de ezzel együtt polgármesternek meg Molnárt! Hogy csak pl. az önkormányzat ügyfélszolgálati működéséről beszéljünk, nem tudom, hogy van-e egyáltalán még egy olyan kerület, ahol ilyen kiválóan megszervezték... Az meg, hogy lopnak-e vagy sem és mennyit... És akkor? Mit kezdjünk ezzel az infóval? Hol nem lopnak? Vagy minden kerületnek indítasz majd egy ilyen blogot? Itt legalább tényleg jut is-marad is elven dolgozhatnak, mert maradt is bőven, ez (sajnos számotokra) tagadhatatlan!

Fejér Lilla 2009.03.03. 15:18:57

@borigabi: de, gyanús... azért is kérdeztem, ugyan, mit fejlesztett itt a kerület saját erőből. Majd új bekezdés, új gondolat, a téma a 4-es metró, és az esetleg annak tulajdonított kerületi fejlődés...

Örültem, hogy segíthettem...
süti beállítások módosítása