Újbuda feketén fehéren

Amiről a kerületi sajtó hallgat, mégis fontos. Az árnyoldal blogja. ujbudablog[KUKAC]gmail[PONT]com

Linkblog

Friss topikok

HTML

Alkoholstop a Rio és a ZP védelmében

2009.03.19. 00:30 | UjBuda | 3 komment

Itt a tavasz, kevesebb mint egy hónap, s nyitnak a Petőfi híd kocsmái: hamarosan beindul a buli a Rióban és elkezdi forgatni perselyes kapuit a Zöld Pardon. Hurrá! Hunvald György árnyékában ugyan, de egyelőre úgy tűnik, Molnár Gyula szabadlábon kezdheti a szezont. Drukkolunk neki, hogy eljuthasson még egy utolsó korsó ingyensörért a nyitóbulira.

Az önkormányzatban már hallatszik a borospoharak csörömpölése, egymás hegyét-hátát érik a nyugalmat célzónak álcázott rendeletek, beindult a jogszabálygyártás nemes művészete. Mindig így van ez. Ha a politikusok képtelenek egy problémát orvosolni, akkor segítségül hívják a paragrafusokat és mögéjük bújva sóhajtoznak a világ megoldhatatlan problémáin. De lássuk mire készül Molnár a mai testületi ülésen?

A Rio-ZP ügy első áldozatai az éjjel is nyitva tartó boltok lesznek, ahol a tervek szerint este tíz óra után nem lehet majd alkoholt kapni. Nemes bosszú ez azért, mert olcsóbban mérték az italt, mint a polgármester Petőfi hídnál székelő törzshelyei. Jobb is bezáratni azokat, nehogy tovább rontsák a szabadtéri szórakozóhelyek bizniszét.

Ráadásként az összes, melegkonyhával nem rendelkező kocsmát is bezáratják este tízkor. Így többet senki nem ihat éjfélkor az Aranykorsóban, lehúzhatja éjjel a rolót a Ponyvaregény, és kora este lövik fel a pizsamát a Vásárhelyi Kollégium lakóinak is, hogy csak néhány példát említsünk az újbudai éjszakából.

Biztos nem hiszik el, de a Rio és a ZP kivétel lesz a szigorú szabályozás alól. A suttyóktól hemzsegő zenés szórakozóhelyek továbbra is non-stop fogadhatják a vendégeket, sőt Molnár Gyula rendeletével minden más helyről oda tereli a mulatozókat. Be kell valljuk: pokolian ügyes.

Reméljük, cserébe az egész képviselő-testület ingyen ihat majd a Petőfi híd lábánál.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://ujbuda.blog.hu/api/trackback/id/tr71010959

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Újbuda feketén fehéren 2009.05.15. 00:00:03

Kocsmazárási pánikÚjbuda új rendelete értelmében május 20-ától a kocsmák este 10-kor lehúzhatják a rolót. Csak az első és másodosztályú éttermek a kivételek a rendelet alól, és persze a diszkók. Nyugodtan kimondhatjuk, a választások előtti évben az önkorm…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2009.03.19. 13:09:56

Hát ez még csak rendelet, meg aztán az Aranykorsóban is megjelenhet a meleg szendvics - és akkor marad a reggeli takarításos bezárás.
Tényleg, az most is így van? Régen jártam arra.

ujbudablog 2009.03.20. 10:59:24

Na megint kibújt a szög a zsákból: kiderült hogy a helyi orbánjugend vezér, Zöld (pardon) Gellért is VIP kártyával jár a ZP-be. Biztosan jó kapcsolatai lehetnek mert ilyen kártyát nem akárkinek adnak ám. :)

RaTa 2009.05.14. 09:50:15

Be is következik május 20.án! Besötétedik elnéptelenedik a környék. Pizsiosztás és fogmosás után lámpaoltás 22.30-kor!!! De az már otthon. Megszűnik az esti sportközvetítések nézése, előadások utáni dumcsi a nézőkkel, művészekkel stb. Mindenki menjen haza aludni. Vagy menjen a ZP-be, RIO-ba!!! Hogy küldünk el valakit valahová? MENJ TE A ZP-be!!!
süti beállítások módosítása