Újbuda feketén fehéren

Amiről a kerületi sajtó hallgat, mégis fontos. Az árnyoldal blogja. ujbudablog[KUKAC]gmail[PONT]com

Linkblog

Friss topikok

HTML

Molnár Gyula - Niederlander "vagyonőr" Pál - Leisztinger Tamás

2010.04.22. 13:00 | UjBuda | 2 komment

Mai bejegyzésünket a BKV ügynek, Leisztinger Tamásnak és Molnár Gyulának érdemes szentelnünk, mert forognak a nyomozóirodák fogaskerekei. A fontos körülmények közé tartozik, hogy Molnár Gyula minden bizonnyal utolsó napjait tölti a parlament falai között, listáról már nincs esélye bekerülni, három nap múlva pedig jó eséllyel elbukja 1994 óta melegített parlamenti képviselői székét, ezzel a mentelmi joga is a múlté lesz.

Az Öböl-ügy elemzése kapcsán beszéltünk már erről-arról, pedzegettük a témát, most azonban új szempontokkal gazdagítjuk olvasóink látókörét. A Hírszerző mai írása megvilágítja Kocsis István legújabb BKV ügy beli feljelentésének, a Fehér úti ingatlan privatizálásának a hátterét. A BKV és az Öböl ügy egy személyen keresztül biztosan találkozik, mégpedig Niederlander Pál személyén keresztül.

Niederlander Pál, aki 1991-ben egy ismerőse révén került kapcsolatba az újbudai önkormányzattal, hű cégvezetője volt a Molnár Gyula vezette kerületnek. 2006-ban lezongorázták a milliárdos Öböl-ügyet, a szoci Molnár Gyula vezette önkormányzat és a Leisztinger érdekeltségű Öböl XI. Kft. hatalmas hamburgerében a Niederlander vezette Buda Hold Kft. volt a saláta, ami nélkül nehezen csúszott volna a dolog. Ennek kapcsán Molnár Gyula minden ellenkező híresztelésével ellentétben a Központi Nyomozó Főügyészség a mai napig folyamatosan nyomoz. S tudni érdemes, hogy ez az ügyészség jogosult a még mentelmi joggal rendelkező képviselők elleni nyomozásra.

A Hírszerző így írt: "Érdekes karriert futott be a BKV-nál Niederlander Pál. A férfit 2007. július elsejével vette fel a céghez Antal Attila vezérigazgató, mint saját főtanácsadóját, alig egy hónappal később azonban már vagyonőri minőségben folytatta tovább, a BKV Ingatlanhasznosítási Osztályán. Bár egy későbbi belső jelentés azt állapítja meg, vagyonőri tevékenységének semmilyen írásos nyoma nem keletkezett, valószínűleg eleve nem ez volt a feladata. Ő volt a lebonyolítója ugyanis annak a pályázatnak, ami miatt Kocsis István vezérigazgató feljelentést tett a héten, és ami miatt a BRFK szerint 100 millió forintos kár érte a céget."

"Niederlander Pál neve más cégben is felbukkan: ő annak a Buda-Hold Kft.-nek a képviselője volt 2004-2009 között (ehhez képest ezt egyszerűen letagadta, amikor a BKV-hoz került, úgy nyilatkozott, sehol máshol nem áll alkalmazásban), amely a Kopaszi Gát rehabilitációját végezte el. A Buda-Hold az értékes területet később beszerzési áron adta tovább az Öböl XI. Kft.-nek, mélyen a piaci ár alatt. Az Öböl XI. Kft.-t Leisztinger Tamás cégei birtokolták többségi tulajdonosként. A telket később nagy haszonnal passzolták tovább egy portugál befektetőnek. Vagyis a Fehér úti telek eladását egy Leisztinger Tamáshoz köthető BKV alkalmazott közbenjárásával adták el vitatható körülmények között, egy Leisztinger Tamáshoz köthető cégnek. A 7,5 hektáros telek mindössze 0,7 százalékénak megvásárlásával a Prófécia már társtulajdonossá vált, "házon belülre" került, így a BKV a fennmaradó résszel sem tehetett volna már önállóan akármit, és a Próféciának elővásárlási joga keletkezett az ingatlan "maradék" 99,3 százalékára is."

Mi csak gratulálni tudunk, hogy ingatlapiaci jártasságát Niederlander úr vagyonőri pozícióban hasznosította a BKV-nál. Nem kis teljesítmény. Ahogy az sem, ahogy Lakos Imre SZDSZ-es alpolgármester előterjesztésére 2007 októberében elintézte, hogy a jövőben ne munkavállalóként, hanem Molnár Gyula által aláírt megbízási szerződés alapján vezesse a Buda-Hold Kft-t. Bár az előzetes információk alapján úgy tűnik, hogy ekkor már a BKV alkalmazásában állt, de legalább utólag igyekezett tisztázni a piszkos anyagiakat. Mi pedig utólag igyekszünk tisztázni az ő és szocialista barátjának, Molnár Gyulának tevékenységét Újbudán.

Címkék: mszp bkv polgármester gyula buda molnár hold pártfinanszírozás miklós pál újbuda hagyó niederlander

A bejegyzés trackback címe:

https://ujbuda.blog.hu/api/trackback/id/tr511942338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

virtual landscape (törölt) 2010.04.26. 12:07:28

Gyula megy toleranciát tanulni a börtönbe? Vagy más kész a bőröndje és valamelyik baráti országba megpattan még a rabszíjon való elvezetés előtt?
süti beállítások módosítása