Újbuda feketén fehéren

Amiről a kerületi sajtó hallgat, mégis fontos. Az árnyoldal blogja. ujbudablog[KUKAC]gmail[PONT]com

Linkblog

Friss topikok

HTML

Újabb diszkóbotrány a XI. kerületben

2009.04.04. 14:00 | UjBuda | 5 komment

A XI. kerületben nem nagyon érdekli a diszkótulajdonosokat, hogy engedélyek birtokában működjenek. A Rio és a Zöld Pardon négyszer nagyobb területet használ, mint amekkorát bérel az önkormányzattól. A legújabb eset pedig, hogy a Karolina úton működő Clubplayt hivatalosan bezáratták, de senki nem tudja vagy nem akarja végrehajtatni a határozatot.

Hogy is lehetséges ez? Miért van az, hogy a kisembereknek esélyük sincs érvényesíteni a jogaikat, mert a cégek köphetnek a jogszabályokra? A szórakozóhelyek tulajdonosai kiskapukat kihasználva mindig megtalálják azt a lehetőséget, amivel szemben a hatóságok tehetetlenek. A lakosság nyugalmának biztosítása senkit nem érdekel.

Persze, hogy is várhatnánk eredményeket akkor, amikor a rendőrök a szabadidejüket kiegészítő kereset reményében szórakozóhelyeken töltik és tiltott őrző-védelmi tevékenységet látnak el.

Az egyik hetilapban közölt írás szerint a Karolina úti diszkó sok-sok hónapon keresztül működött jogtalanul, a később megszerzett engedélyét pedig szabálytalan bővítés miatt visszavonták. Ennek ellenére a diszkó tovább működik és veri fel álmukból a lakókat.

A környező utcákban továbra is ott marad a hányás, az összetört eresz, a letört visszapillantó tükör és a fecskendő a fűben.

A videón egy másik kerületi szórakozóhely kiskapus módszereiről esik szó.

 

Címkék: bűnözés rendőrség diszkó pártfinanszírozás rio clubplay

A bejegyzés trackback címe:

https://ujbuda.blog.hu/api/trackback/id/tr751045834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2009.04.05. 10:40:08

Nincs kétsegm afelől, hogy M.Gy. egy simlis srác, de azért a Rio/ZP "parkjait" sem kéne túldimenzionálni. Amig ez a két szórakozóhely nem vert ott tanyát, addig más se használta túlzottan a placcokat. Egyedüli értéke a passziv zöldterület-jelleg volt. Azt se kevés persze. De beszéljünk inább arról.

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.04.05. 19:04:48

@városjáró: Azon az alapon, hogy kicsi, akkor legyintsünk? Ja, így működik a neoliberális szavazó. Persze mit is várjunk egy kockaagyú építésztől, aki betonköbméterben és vasban képes csak értékelni mindent ...

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2009.04.11. 10:31:35

@icelpro: Akkor forrestba vagy apafej. Kerülj ki belőle gyorsan, mert rádzuhan az örök sötétség.
süti beállítások módosítása